Illustrasjonsfoto: Fiskeridirektoratet.

- Bioteknologi kan gjøre havbruk til den nye oljen

- Med en lang kystlinje og store havressurser har Norge noen naturgitte fortrinn som er helt spesielle. Vi har også veldig sterke kunnskapsmiljøer hvor bioteknologi står helt sentralt, derfor har vi de beste forutsetninger for å kunne bygge opp mange nye og spennende næringer knyttet til havet, sier Lise Rødsten som er styremedlem i Tekna Biotek og produktsjef i Nerliens Meszansky.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rødsten er intervjuet på nettstedet "Innovasjon og forskning" og sier leverandørnæringen peker seg ut som et segment innen havbruksnæringen hvor bioteknologi er viktig.

- Veksten i oppdrettsindustrien har ført til ulike behov innenfor fiskehelse, som vaksine, medisinering og diagnostikk. Avl er også et spennende område hvor det brukes genteknologi for å avle frem spesielt gunstige egenskaper, for eksempel resistens mot visse sykdommer eller hurtig vekst.

- P.g.a. petroleumsnæringen og dens lønnsomhet, bygde vi opp en oljeservicenæring som er i verdensklasse. Det er egentlig ingen grunn til at vi ikke skulle klare det samme innen havbruksnæringen, mener hun.

Les hele saken hos "Innovasjon og forskning"