Ole Andreas Drønen er ny webansvarlig i Kyst.no, og sier han trives med den travle hverdagen der man fortløpende skal rapportere nyheter fra havbruksnæringen. Foto: Kyst.no.

Bli bedre kjent med Kyst.no sin nye webansvarlig

Austevollingen Ole Andreas Drønen (26) er ny webansvarlig for Kyst.no. – Redaksjonen jeg nå er en del av, har et stort fokus på egenproduserte saker, og gode nyheter til leserne, sier han.  

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ole har jobbet noen måneder som ny webansvarlig for Kyst.no, og trives godt med den hektiske hverdagen. Drønen er også en del av redaksjonen til fagmagasinet Norsk Fiskeoppdrett. 

- Det er spennende å levere gode havbruksnyheter til Kyst.no sine lesere. Vi har et stort fokus på å levere egenproduserte og unike saker for leserne våre. I havbruksnæringen er det alltid noe som skjer, enten det er spennende utviklingstillatelser, ny teknologi, eller interessante folk man snakker med. 

- Noen ganger må vi også formidle mindre kjekke saker, som sykdomsproblemer eller rømminger, men det har jo og en nyhetsverdi, poengterer han.

Drønen har ansvar for Kyst.no sin nettside, som inkluderer videreutvikling av Kyst.no og dets satsing på digitale medier.

- Jeg håper folk i næringen fortsetter å sende oss gode tips på både mindre og store saker, om det gjelder nyheter fra merdkanten, styrerommet, eller noe spennende som det forskes på fra laboratoriene. Vi setter pris på alle tips vi får og døren står alltid åpen.

Drønen er 26 år og kommer fra Austevoll, som jo han mener er verdens beste plass. 

 – Austevoll utgjør en betydelig andel av verdens fiskeflåte, og så og si alle mine kompiser derfra jobber med et eller annet relatert til fiskeri eller havbruk. Men det er selvfølgelig noen utskudd også, som meg, som har valgt en annen karrieremulighet. 

- Austevoll har også den yngste befolkningen i Hordaland, skyter han inn.

Ole Andreas Drønen liker å få folk til og le, og driver med standup på privaten. Foto: Privat.

Humor og parodier

Den blide Austevollingen har ikke bare tatt med seg godt humør til redaksjonen, han tar også på seg humoroppdrag for ulike bedrifter og privatpersoner, dersom han har tid.

- Det var egentlig helt tilfeldig at jeg begynte med det. Jeg ble lurt til å opptre på et julebord i Austevoll en gang, og siden har det blitt mange turer på scenen. Det er litt avhengighetsskapende, og jeg klarer ikke å stoppe.

Han understreker at scenelivet ikke alltid er en dans på roser.

- Det er en dans på legoklosser. Nervøsiteten er helt intens rett før man skal gå på og jeg spør meg selv hver eneste gang hvorfor jeg har sagt ja til dette. Men når jeg først har satt i gang er det faktisk ikke noe i verden som er kjekkere, utenom å skrive saker for Kyst da selvfølgelig, sier han smilende.

  • Utdanning: Bachelor i medieledelse og innovasjon ved NTNU Gjøvik.
  • Bosted: Nordnes, Bergen.
  • Oppvokst: Hundvåkøy i Austevoll.
  • Interesser: Humor, sport (fast inventar på Brann sine hjemmekamper), og han er glad i å se gode dokumentarfilmer.