Morefish merker økt etterspørsel etter kunnskap i skjæringspunktet mellom biologi og teknologi. Det er et kunnskapsfelt Børge Søraas har en sterk CV på. Foto: Celero

Børge Søraas til Morefish

Rutinerte Børge Søraas knytter seg opp til rådgiverbedriften Morefish, og forsterker selskapets teknisk- biologiske profil innenfor det landbaserte fiskeoppdretts-segmentet.

Publisert Sist oppdatert

Søraas kommer fra stillingen som Vice-president Landbased i ScaleAq, og var inntil 2019 CEO i RAS-leverandøren AquaOptima.

- Børge har en unik kombinasjon av biologisk og teknisk kompetanse, og har i tillegg 15 års erfaring fra produksjon av fisk i landbaserte oppdrettsanlegg. Han vil bidra sterkt inn i teamet vårt, som jobber for å sikre at de landbaserte oppdrettsanleggene bygges slik at de ivaretar fiskevelferd og med lavest mulig risiko, sier utviklingssjef Svein Martinsen og daglig leder Marita Spigseth til Kyst.no.

De to forteller om økt etterspørsel etter kunnskap i skjæringspunktet mellom biologi og teknologi.

- Denne totalforståelsen er gull verdt i både design, konstruksjon og operasjonell drift av slike anlegg, sier de.

Børge har også solid internasjonal erfaring, noe de også påpeker er en stor fordel, da det skal bygges mange landbaserte oppdrettsanlegg over hele verden de nærmeste årene.