Slik skal Botngaard AS sin nye fabrikk se ut når den er ferdig. Foto: Botngaard AS

Botngaard AS bygger ny fabrikk til 40 mill

Botngaard AS skal bygge ny fabrikk på Valsneset i Bjugn kommune bare noen hundre meter fra dagens fabrikk. Den nye fabrikken vil til sammen utgjøre nesten 3.000 m2 med produksjons- og kontorlokaler.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Daglig leder Kjell Braa er meget godt fornød med beslutningen og sier at Botngaard i løpet av 2016 vil investere over 40 millioner kroner i ny fabrikk og ny teknologi. Selskapet er ledende på produktutvikling og har de siste 5 årene ledet utviklingsprosjekter med en ramme på mer enn 40 millioner og vil fortsette dette arbeidet for å sikre et tryggere og bedre havbruk.

«Helt siden starten i 2009 har vi vist at det er Botngaard som tar de nødvendige investeringene og arbeidet med å utvikle nye løsninger for oppdrettsbransjen, sier Braa.

Botngaard AS sitt nye fabrikkanlegg er under bygging.

Den nye fabrikken vil stå ferdig i september 2016 og selskapet tar sikte på å effektivisere produktutviklingen betydelig, noe som vil komme kundene til gode. Selskapet er i prosess med ansettelse av flere ressurser for å øke takten på produktutvikling. I løpet av det siste året har selskapet forbedret eksisterende produkter og tatt frem nye løsninger som ferskvannsdepot og lukket ventemerd.

«Dette er et stort løft for selskapet, men vi tror bransjen setter pris på slike initiativer og støtter opp om aktører som vil utvikle bransjen videre, sier Braa som ser frem til åpning av ny fabrikk i september»

Om Botngaard AS: Selskapet utvikler, produserer og distribuerer produkter innen industritekstiler (presenning) til oppdrettsnæringen i Norge og internasjonalt. Botngaard har som mål å bygge opp et kompetansesenter for utvikling, produksjon og bruk av presenning for oppdrettsnæringen i samarbeide med bransjen og FoU miljøet i Norge, på Valsneset i Bjugn kommune