Konsernsjef i Firda gruppen, Ola Braanaas, under AquaVision 2006 i Stavanger

Braanaas vil investere 50 millioner

Lakseoppdretter Ola Braanaas vil investere inntil 50 millioner kroner i settefiskanlegget.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Jeg ville helst ha startet i går, sier Ola Braanaas om planen med å utvikle det 27 år gamle settefiskanlegget i Arnafjorden.

Ola Braanaas, her sammen med Kjell Magne Bondevik under dåp av oppdrettsflåten Svein den store. Foto: Gustav-Erik Blaalid.

Lakseoppdretteren i Gulen kommune har stor tro på havbruksnæringen og det er årsaken til at han i mai kjøpte det konkurstruede anlegget i Vik kommune, skriver Sogn Avis.

Bygget i 1986

– Forholdene ligger til rette for å utvikle anlegget og vi har inngått avtale med grunneieren med tanke på å få tak i mer areal som er nødvendig for å kunne ta framtidsrettet grep. Grunneieren er veldig positiv og ser fram til at det blir mer aktivitet i bygden, sier Braanaas.

Anlegget på Tenne kostet 24 millioner kroner da det ble bygget i 1986 og var den gangen et av landets mest moderne anlegg som siste årene hatt en stab på 2.75 årsverk.

Dersom Braanaas får ja på konsesjonssøknaden om å øke smoltproduksjonen fra en million til 2,5 millioner, vil det skapa mellom 10 og 15 arbeidsplasser.

Les også: - Uten verdiskaping er det ingenting å fordele