Ernst Olav Helgesen og Oddgeir Hårstad i forbindelse med avtaleinngåelse. Foto: ebutikken

Bremnes Seashore øker sikkerheten

Bremnes Seashore går til innkjøp av personlig Sikringsradio med vannsensor, til samtlige ansatte på sine sjøanlegg. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

I tillegg skal sikringsradioene kobles sammen i et nettverk for kommunikasjon opp mot fôrsentralene på Tau og Håvik.

- Vi startet prosjekteringen første uken i januar, og regner med at selve utbyggingsfasen er ferdigstilt 2. kvartal 2019, sier Oddgeir Hårstad, salgssjef hos eButikken.

Sikringsradio HavbrukTM er et konsept for kommunikasjon og sikkerhet tilpasset oppdrettsnæringen. Systemet består av digitale kommunikasjonsradioer, som kommuniserer via VHF-båndet mot basestasjoner koblet sammen i et nettverk for ønsket dekningsområde. På fôrsenteret benyttes en egen programvare på et nettbrett, for kommunikasjon og kartverk for sikringsradioene.

Sentralt i systemet er flere sikkerhetsfunksjoner, som GPS og vannsensor. eButikken sin patenterte vannsensor trigger alarm dersom en ansatt skulle falle i sjøen. Sensorene er produsert i Norge.

- Våre vannsensorer for saltvann er utviklet for kun å trigge alarm i saltvann og reagerer derfor ikke på ferskvann, noe som reduserer faren for falske alarmer, sier Oddgeir Hårstad.

- For Bremnes Seashore var det viktig å finne en leverandør med lang erfaring fra innenfor bransjen, og gode løsninger for kommunikasjon mellom fôrsenter og anlegg, i tillegg til gode sikkerhetsløsninger for våre ansatte, sier Ernst Olav Helgesen, teknisk sjef sjø i Bremnes Seashore.

- Ved en alarm knyttes kontakt direkte fra sikringsradioen til en alarmsentral. Vi har valgt å knytte oss til en 110-sentral, som får GPS-posisjon og aksjonsplan ved ulykker direkte opp i sitt kartverk. Skulle det skje en ulykke, har vi ingen tid å miste, sier Helgesen. I tillegg har eButikken et godt system for opplæring, samt årlig dokumentasjon av alarmfunksjoner.