Slik blir det seende ut på Trovåg om noen års tid. Bremnes Seashore investerer nærmere en halv milliard på det nye anlegget på Trovåg. Bilde/tegning: Akvator

Bremnes Seashore skal produsere større smolt

Selskapet bygger nå ut for en halv milliard i Vindafjord kommune i Rogaland. Planen er at selskapet skal produseres mer og større smolt, på kortere tid med ny akvateknologi.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Dette melder nettsiden Medvind24.

Settefiskanlegget i Vikebygd blir da et av de største i regionen med helt ny resirkuleringsteknologi, melder nettsiden.

Selskapet tror om få år at de vil kunne produsere nærmere 10 millioner smolt i Trovåg i Vindafjord kommune. Den første av i alt fire nye haller starter produksjonen til neste år.

- Vi har fått en konsesjon på ti millioner smolt årlig, og vil med det nye anlegget produsere større smolt og samtidig redusere produksjonstiden i sjø. Den første av i alt fire nye haller vil være i produksjon om et års tid, og dersom alt går etter planen vil byggingen av de neste hallene starte opp i 2016 og 2017, forteller regionssjef for settefisk i Bremnes Seashore, Øyvind Haraldseid til nettsiden. 

Bremnes Seashore Offshore har store planer for Trovåg, og vil bygge ut for nærmere en halv milliard kroner de neste årene. Den første av i alt fire produksjonshaller reiser seg i disse dager, og produksjonen starter neste år, opplyser Medvind24.

  • Akvator har stått bak prosjekteringen av anlegget.
  • Grunnarbeidene på totalt 22 mål er godt i gang.
  • Hver hall skal kunne produsere tre millioner smolt.
  • I de største hallene, skal det produseres større smolt, opptil 400 gram.