Gå til innhold
Annonse
Brødrene Aleksander Sætern og Eirik Sætern har stiftet brønnbåtrederiet Sleneset Aqua Service. Foto: Sleneset Aqua Service.
Brødrene Aleksander Sætern og Eirik Sætern har stiftet brønnbåtrederiet Sleneset Aqua Service. Foto: Sleneset Aqua Service.

Sleneset Aqua Service er et ny oppstartet rederi på Sleneset, og skal utføre frakt og behandling av rensefisk.

Annonse

Brødrene Aleksander og Eirik Sætern har stiftet nytt brønnbåtrederi på Helgeland. Fra Sleneset har de to kjørt i gang et prosjekt for å få i gang en maritim næring på Sleneset. De har fått med seg solide aktører fra næringslivet på Helgeland for å få dette prosjektet realisert.

I en pressemelding skriver de at med Aleksander Sætern i spissen har Sleneset Aqua Service klart å realisere et stort ønske om å drifte en brønnbåt fra Sleneset for å dekke et behov for frakt av rensefisk, i hovedsak rognkjeks, i Nordland. Sammen med broren har de jobbet for å se på båter og muligheter for å kunne realisere en drøm de har gått med i mange år på å drifte egen båt.

Med seg i prosessen har de hentet kompetanse fra oppdrettsnæringen, produsenter av rensefisk, servicenæringen, brønnbåtnæringen og brønnbåtverfts næring. Kystinkubatoren AS har også vært en god samarbeidspartner i prosessen på mange måter.

 På eiersiden har de med seg Vigner Olaisen AS, Kvarøy Fiskeoppdrett AS, Tomma Rensefisk AS, Nova Sea Aquaservice AS, PH Invest Herøy AS og Sætern Invest AS.

Brønnbåt innkjøp

Det er en eldre brønnbåt som er kontrahert og skal tilpasses dagens og morgendagens krav for frakt av levende fisk, der biosikkerhet, fiskevelferd og dokumentasjon er i høysetet.

 Den skal også rigges for notvasking av laksemerder. Selskapet vil prøve å hente mannskap lokalt så lenge dette lar seg gjøre, og brønnbåten vil ha sin base på Sleneset i Lurøy Kommune.

Sleneset Aqua Service har som mål å være i drift i løpet av mai 2018 og komme seg inn på markedet før sesongen starter for fullt med kjøring av rognkjeks og notvasking.

De har inngått intensjonsavtale for frakt av rensefisk med Nova Sea AS og Kvarøy Fiskeoppdrett AS, og det jobbes med flere lokale oppdrettere i området. Intensjonsavtale for vasking av oppdrettsnøter er inngått med Kvarøy Fiskeoppdrett AS og Lovund Laks AS.

På en ellers rolig vintersesong med tanke på rensefisktransport og vasking av nøter er det inngått en intensjonsavtale på kjøring av fersk fisk fra Lofoten til forskjellige fiskekjøpere, kommer det frem i meldingen. 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse