Niklas. Foto: FMV.

"Brøt grenser" i nyeste overleverte båtprosjekt

FMV melder at bygg 218 «NIKLAS», er overlevert til Finnsnes Dykk & Anleggservice.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

De skriver at bygget er den største båten kontrahert og levert av FMV i arbeidsbåt segmentet mot oppdrett- og service-næringen, og at den ble overlevert 22 juni 2016.

- Med dette prosjektet har vi brutt nye grenser og vi har innlemmer design og bygging av enskrogs-arbeidsbåter i vår portefølje, konstaterer de.

«NIKLAS»  har topp moderne fasiliteter, og er utstyrt med dekksmaskineri dimensjonert for å mestre tunge og utfordrende arbeidsoppgaver.

Båten er utstyrt med diesel elektrisk fremdrift for å maksimalt kunne utnytte strøm om bord, både til fremdrift og til arbeid med dekksutstyr, og ifølge verftet har det vært høy prioritet på navigasjons- og kommunikasjonsutstyr i installasjonen.

- Båten har blant annet posisjoneringsanlegg, flere kartsystemer for å kunne betjene alle kundegrupper, samt multistrålelodd og strømlogg for kartlegging av bunnforhold, skriver de.

På dekket til "Niklas". Foto: FMV.

- Vi liker lokal verdiskapning

Skroget er bygget hjemme i Norge fra første sveis, og grunnet høy aktivitet på Fitjar, har de måttet leie inn produksjonslokaler i Uskedalen for skrogbyggingen.

- Skroget ble bygget i seksjoner, og sammensatt i Uskedalen. Videre ble båten malt, før vi slepte den til Fitjar for utrusting, og ferdigstilling, informerer verftet.

Finnsnes Dykk & Anleggservice

FDA er lokalisert i Finnsnes, og driver med dykking og alt av undervannsarbeide.

Kundekretsen inkluderer blant annet maskinentreprenører, kraftlag, kystverk og kommuner i Nordland, Troms og Finnmark.

Firmaet ble startet i 2002 av Keneth Larsen, som har arbeidet med yrkesdykking siden 1989, og har dermed lang fartstid i bransjen.

FDA har i dag 19 ansatte, men kommer i løpet av august være 25 ansatte. de supplerer også med folk fra samarbeidspartnere ved behov. Selskapet har også fire andre båter til disposisjon i tillegg til «NIKLAS», som er den siste og det største tilskuddet i flåten.