Høsten 2019 ble NorseAqua en del av CageEye. Slår de seg sammen rent fysisk. Bildet viser et CageEye kontrollskap. Foto CageEye

CageEye flytter produksjonen av sine produkter til NorseAqua i Terråk

Flyttingen skjer for å dra nytte av egne produksjonslokaler, og samtidig nå selskapets vekstambisjoner. På sikt vil det skape flere arbeidsmuligheter i kystkommunen Bindal, lengst sør i Nordland, mener selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Høsten 2019 ble NorseAqua en del av CageEye. Selskapene forente krefter for å nå deres felles ambisjon om å utvikle bedre og mer bærekraftig sjømatproduksjon. CageEye og NorseAqua jobber nå sammen om utvikling av nye løsninger, salgsarbeid, operasjonell virksomhet og support, og fullbyrder nå samarbeidet ved å flytte all produksjon av sine produkter til Terråk i Bindal kommune.

Siden 2014 har fabrikken på Terråk produsert løsninger innen rensefisk utstyr, fôrspredere og annet oppdrettsutstyr, både for kunder i Norge og resten av Europa.

Et nøkkelelement i CageEye sine løsninger er de hydroakustiske sensorene som måler fiskens adferd i merden. Fabrikken på Terråk har utvidet virksomheten og skal blant annet produsere spesialdelene til sensorene, samt tilhørende utstyr.

Per i dag er det 14 ansatte i fabrikken som produserer utstyr til oppdrettsnæringen.

En av de største utfordringene i kystsamfunn som Terråk, er å skape nok og flere spennende arbeidsplasser. Dette blir stadig viktigere etter hvert som norsk økonomi kommer seg ut av koronakrisen.

– Det er svært gledelig at vi nå samler produksjonen til CageEye og NorseAqua på Terråk, slik at vi kan skape enda flere arbeidsplasser i lokalsamfunnet. sier Sveinung Kristiansen, daglig leder i NorseAqua.