Prisen ble delt ut under Transport & Logistikk i Lillestrøm i går, torsdag. F. v. Eirill Bø (juryleder og dosent ved BI,), Carl Erik Arnesen (styreleder i Hav Line) og Øyvind Ludt (redaktør i Moderne Transport). Foto: Thomas Witsø-Bjølmer/Moderne Transport (med tillatelse).

Carl-Erik Arnesen stikker av med Moderne Transport-prisen

Prisen går til «den eller de som i særlig grad har utmerket seg innen fagfeltene logistikk og transport», og det har Carl-Erik Arnesen i aller høyeste grad, som administrerende direktør i Hav Line.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det skriver mtLogistikk.

Prisen ble delt ut til under festmiddagen på Transport & Logistikk 2019 på Norges Varemesse torsdag kveld. 

- I år er det 50 år siden Moderne Transport-prisen ble delt ut for første gang, og med en så lang historie er det bare passende at jubileumsprisen deles ut til en mann bak et svært fremtidsrettet prosjekt, skriver Øyvind Ludt, redaktør i Moderne transport.

Moderne Transport-prisen:

  • Deles ut til den eller de som i særlig grad har utmerket seg innen fagfeltene logistikk og transport.
  • Delt ut hvert år siden 1969.
  • Vinneren får heder og ære, et innrammet diplom og en sjekk på 15 000 kroner. 
  • Jury: Eirill Bø, Handelshøyskolen BI (juryleder); Lars Inge Fenes, Logistikkforeningen og Kremmerhuset AS; Einar Olsen, Drammen Havn; Hans Kristian Haram, Flowchange/Fjorårsvinner.
  • Sekretær: Øyvind Ludt, redaktør

Blir med i jyrien

Hav Line med Arnesen i spissen er kjent for etablering av ny og innovativ løsning for produksjon og foredling av fisk ved bruk av slakteskip «Norwegian Gannet». I går ble slaktebåten også hedret med Logistikkpris under åpningen av Transport & Logistikk 2019.

Fjorårets vinner av Moderne Transport-prisen, Bjørn Tore Orvik i Yara, sa det kort og greit:

- Jeg synes Hav Line-konseptet er genialt. 

Som vinneren blir Arnesen automatisk med i neste års jury.

Fra 15. september avsluttet Arnesen sin karriere som administrerende direktør i Hav Line og trådte inn i rollen som styreleder i samme selskap. 

Som prisvvinneren blir han også automatisk med i neste års jury.