Trond Giske m fl

- Cermaq-budet er for lavt

Næringsminister Trond Giske har sendt et brev til næringskomiteen der han skriver at Cermaq-budet på 105 kroner per aksje er for lavt.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kristin Vallevik Gjerde

Næringsminister Trond Giske har sendt et brev datert 6.5.13 til næringskomiteen vedrørende Cermaq ASA og Prop. 119 S (2012-2013).

"Jeg viser til spørsmål fra Stortingets næringskomité ifm. behandling av Prop. 119 S (2012-2013) Endringer i statsbudsjettet 2013 under Nærings- og handelsdepartementet (Cermaq ASA – statlig deltakelse fortrinnsrettsemisjon) i brev av 6. mai 2013.

Ad spørsmål 1

”I lys av det budet som er fremmet av Marine Harvest på aksjene i det delstatlige selskapet Cermaq ASA ber vi om en tilbakemelding på om det er, eller vil bli, foretatt en ekstern vurdering av dette budet for å kunne fastslå om det budet som er inngitt er å anse som et godt bud ut ifra det som er å anse som selskapets markedsverdi per i dag?

"For ordens skyld gjør jeg oppmerksom på at det foreløpig ikke er fremlagt noe bud på aksjene i Cermaq ASA. Marine Harvest har i sin børsmelding av 30. april 2013 meldt at selskapet vil fremlegge et bud på aksjene i Cermaq ASA forutsatt at enkelte vilkår er oppfylt. Et bud vil i så fall bli fremlagt etter Marine Harvests generalforsamling 23. mai 2013.

Departementet har engasjert finansiell rådgiver, Fondsfinans ASA. Rådgiveren har i oppdrag blant annet å vurdere vilkårene i det annonserte budet. Det er departementets foreløpige vurdering at et bud på 105 kroner per aksje er lavt ut fra de underliggende verdiene i selskapet og for en type transaksjon som foreslått.

Ad spørsmål 2

”Er det mulig å avvente en endelig kapitalutvidelse knyttet til Cermaq sitt kjøp av Copeinca i påvente av at en slik vurdering foreligger?”

Som omtalt overfor er departementet i gang med å vurdere det potensielle budet fra Marine Harvest. Kapitalutvidelsen knyttet til Cermaq sitt kjøp av Copeinca er varslet behandlet på selskapets generalforsamling den 21. mai 2013, i tråd med utsendt innkalling til generalforsamlingen. Departementet vil ha sluttført vurderingen av Marine Harvests potensielle bud før denne dato", heter det i brevet.