Kurt Carlsen, daglig leder i CM Aqua under utdelingen av fjorårets gazellepris. Foto: Privat.

CM Aqua vant økonomipris - for andre gang på rad

Den danske utstyrsleverandøren stakk nok en gang av med gazelleprisen. Daglig leder gir mye av æren til det norske havbruksmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Nylig fikk danske CM Aqua tittelen som årets gazelle. Dette innebærer at bedriften har hatt en sterk økonomisk vekst og har vokst seg minimum dobbelt så stor økonomisk i løpet av de siste fire årene.

CM Aqua er godt kjent i havbruksnæringen i Norge, og de har blant annet i samarbeid med Optimar og TTAQUA utviklet et trommelfilter til bruk om bord på avlusningsfartøyer og slaktebåter. 

Kurt Carlsen, som er daglig leder i CM Aqua, forteller til Kyst.no at de var svært glad for å få gazelle-prisen.

- Nå har vi jo en jantelov i Danmark og man må ikke prate om gode resultater. Så vi er forsiktige med å si at vi er de beste, men internt i CM Aqua, må vi kunne glede oss over å bli annerkjent med prisen. Vi har jo alle måttet arbeide for dette og det er konstant nye krav til organisasjonen våres, i prosessen med å sikre glade kunder gjennom kvalitet og god service til stadig flere, forteller han.

Største kundefundament i Norge

Karlsen poengterer at Norge har vært et viktig marked for bedriften.

- Våres største kundefundament og hovedinnovasjon er i Norge, hvor vi arbeider med fremgangsrike virksomheter i akvakultur som Cflow, Nofitech, Optimar og mange flere.

Økonomien forteller Carlsen går fint i Norge, men at det er også her man stiller store krav, som automatisk er med på å utvikle deres bedrift.

- Vi har måttet utvikle særlig sanitære filtre, som er enkle å desinfisere, og store serieproduserte trommelfiltre og noen vedlikeholdsfrie drivsystemer. Det måtte bare til, for den veksten og fremgangen i Norge er en vesentlig årsak til våres fremgang. Vi ser jo heller ikke en oppbremsning her i Norge, så kanskje vi kan oppnå å få denne prisen for tredje år på rad, hvem vet, sier han lystig.