Columbi Salmon har inngått en avtale med Billund Aquaculture, verdensledende innen bygging av RAS-anlegg, for utvikling av et landbasert lakseoppdrettsanlegg i Oostende, Belgia. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Columbi Salmon inngår RAS-kontrakt med Billund

Columbi Salmon har inngått en avtale med Billund Aquaculture om utvikling av RAS-teknologi til et anlegg som er under planlegging i Oostende, Belgia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Columbi Salmon har som mål å etablere matfiskproduksjon i Europa, og sier de er glade for å kunngjøre deres partnerskap med Billund Aquaculture for å utvikle det de kaller verdens mest bærekraftige RAS-anlegg.

- Ved å utnytte Billund Aquacultures velprøvde teknologier med lav utviklingsrisiko og svært effektiv produksjonskapasitet, kan Columbi Salmon distribuere våre nye teknologier for karbon-nøytralt lakseoppdrett og enestående tilgang til viktige markeder for å forsyne våre kunder kjapt, sier Anders Hagen, administrerende direktør i Columbi Salmon. 

Columbi Salmon har inngått en avtale med Billund Aquaculture, verdensledende innen bygging av RAS-anlegg, for utvikling av et landbasert lakseoppdrettsanlegg i Oostende, Belgia.

- Med vårt innovative RAS-design pumpes vann fra kanalen gjennom filtre og et vannrenseanlegg før det helles i fisketankene. Noe av ferskvannet som brukes i smoltfasen vil deretter bli brukt i et drivhus for produksjon av salat. Resten blir renset og brukt på nytt, legger Hagen til.

Columbi Salmon tar sikte på å produsere opptil 15.000 tonn laks og 4000 tonn salat innen 2024.