Pål Angell-Hansen. Foto: Cooke Aquaculture.

Cooke ber om fortgang i nye behandlingsmetoder

Oppdrettsansvarlig Pål Angell-Hansen, i Cooke Aquaculture oppfordrer den skotske regjeringen til å gi oppdrettsnæringen større politisk støtte. Han ber spesifikt om få søknadstiden for nye behandlingsformer ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Etter å ha drevet i Skottland i to år, sier Cooke-sjefen til Fish Farming Expert at til tross for en økonomisk sunn drift selskapets skotske virksomhet, føler han at norske virksomheter har noen fordeler fremfor de skotske.

- Skottland kommer alltid til å ha høyere produksjonskostnader enn Norge. Heldigvis får også skotsk laks premium pris, men det er behov for å opprettholde denne prisen, spesielt i en tid da pundet er så sterk, forklarte Angell-Hansen.

- Som et resultat er det svært viktig at de skotske produsentene forsterker budskapet om skotsk opprinnelse av produktet, og politikere må være klar over at de ikke pålegges ekstrakostnader, sier han.

Trenger fortgang

Han peker på at selskapet får økte kostnader pga langsom saksbehandling for nye behandlingmetoder, og håper at dette kan bli en fortgang i.

- Tilsynelatende går det tregere med å godkjenne nye typer behandlinger i Skottland sammenlignet med i Norge. Skottland trenger ikke flere hindringer, politikerne må forstå vi er allerede har nok, og at de ikke må gjøre det verre, konkluderte han.

En lengre versjon av dette intervjuet vil bli publisert i Fish Farming Expert nummer 3.