Gå til innhold
Annonse
STOR DAG: Sentrale personer ved dåpen av Troll. Fra venstre Torfinn Hansvik (teknisk sjef Moen Marin), daglig leder Ola Krystad (KB Dykk), Kaare-Bjørn Krystad (grunnlegger KB Dykk), gudmor Berrit Krystad og Dagfinn Hammer (teknisk sjef KB Dykk). Foto: Tom Lysø
STOR DAG: Sentrale personer ved dåpen av Troll. Fra venstre Torfinn Hansvik (teknisk sjef Moen Marin), daglig leder Ola Krystad (KB Dykk), Kaare-Bjørn Krystad (grunnlegger KB Dykk), gudmor Berrit Krystad og Dagfinn Hammer (teknisk sjef KB Dykk). Foto: Tom Lysø

Fest og høytid i Rørvik da Troll ble døpt i dag: Den nye kraftpluggen til KB Dykk er det første av to multifunksjonsfartøy som Moen Marin i løpet av få måneder leverer til en midtnorsk havbruksaktør i sterk utvikling.

Annonse

– En merkedag for både selskapet, de ansatte, våre kunder og venner, sier en smilende fornøyd Ola Krystad, daglig leder i KB Dykk AS.

I en pressemelding skriver selskapet at Gudmor Berrit Krystad – ektefelle til grunnlegger Kaare-Bjørn og mor til daglig leder – har nettopp knust champagnen mot skutesiden og ønsket Troll «hell og lykke».  Dampskipskaia i Rørvik kryr av folk. KB Dykk AS har sammen med Moen Marin invitert hele regionen om bord for å ta det hypermoderne 24 meter lange multifunksjonsfartøyet i øyesyn. Og de lar seg begeistre!

– I dag har vi lov til å slå på stortromma. Dette fartøykonseptet åpner interessante muligheter både for oss og våre eksisterende og framtidige kunder, sier Ola Krystad.

Troll er et båtnavn med spesiell klang i selskapet; ettersom den aller første båten som det i 2006 ble investert i het nettopp det. KB Dykk har per i dag ti fartøy og over 50 ansatte. Selskapet driver avanserte dykker- og servicetjenester langs kysten fra Midt-Norge til Finnmark.

Troll er Byggenummer 139 fra Moen Marin, og det andre fartøyet selskapet leverer av dette designet. Forrige båt ble levert til SinkaBergHansen AS for knappe ett år siden.

Båten kommer med topp moderne mannskapsfasiliteter. Gedigen bro med egen ROV-kontrollstasjon, garderobe, messe, egen bysse med proviantlager og seks singellugarer med eget toalett og dusj.

I tillegg er det ikke minst en innholdsrik ROV-garasje ute på dekk, ved verkstedet. Båten har overflateforsynt dykkerutstyr, og ROV med posisjoneringsutstyr levert av Argus.

Hydraulisk sikkerhetsutstyr er levert av SHM-Solution: Hekkrull med hydrauliske tauepinner, haikjeft og hydraulisk fibertaulås.

Nøkkeltall Troll

Lengde:                               23,98 meter

Bredde:                               11,20 meter

Hovedmotor:                   Catepillar C32, 1000hk.

Gir:                                       Finnøy G42FK

Vriporpellanlegg:           Finnøy P50, Ø1900mm med dyse

Generatorer:                    1 stk. Catepillar C18 og 1 stk. Catepillar C7.1

Fart:                                     ca. 12 knop

Design:                                 Marin Design AS

Nyttelast:                           150 tonn

Kran:                                    Palfinger PK90002 og Palfinger 65002

Vinsj:                                    MB Hydraulikk splitvinsj 60tonn og 10tonn

Capstan:                              MB Hydraulikk, 2 stk. 3tonn og 2 stk. 8tonn.

Thrustere:                         MB Hydrauikk, 2 stk. a 200hk

Navigasjon:                       Navy Rørvik

Har allerede bestilt nr 2

To skift av fem dyktige mannskap sørger for at Troll kan driftes døgnkontinuerlig ved behov. Fartøyet vil få stor aksjonsradius. Og om få måneder går Troll i kompani med søsterskipet KB Namdal.

KB Dykk AS signerte nylig en femårig leieavtale med Moen Ship Management AS som sikrer selskapet et tilsvarende 24-meters multifunksjonsfartøy allerede til høsten. Båten, som får navnet KB Namdal, er også designet av Marin Design og bygges av Moen Marin, landets ledende leverandør av servicefartøyer til havbruksnæringen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse