Foto: Krüger Kaldnes.

Dårligere tall for Krüger Kaldnes

Krüger Kaldnes økte underskuddet i 2017, men forventer likevel positive resultater i årene som kommer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet, som er utstyrsleverandør av RAS-anlegg, opplevde i 2017 en liten økning i omsetning på cirka fire millioner kroner sammenlignet med 2016, og gikk fra 330,6 millioner kroner til 334, 7 millioner kroner. 

Styret skriver i årsberetningen at selskapet har en god ordrereserve ved utgangen av 2017, som er på nivå med budsjettert omsetning for 2018.

Selskapets driftsresultat for 2017 ble negativt, og gikk fra 9,6 millioner kroner til - 8,3 millioner kroner.

Styret melder i årsberetningen at de anser evnen til egenfinansiering av investeringer som tilfredsstillende.

Økonomisk støtte

Selskapet påpeker at de har en solid ordrereserve og forventer positive resultater i årene som kommer.

Morselskapet Veolia Water Technologies S.A. har bekreftet at de vil bistå med nødvendig finansiell støtte for å sikre driften i kommende regnskapsperiode, frem til 31.12.2018. De vurderer likviditeten i selskapet som tilfredsstillende.

Nøkkeltall for 2017 og 2016:

Fokus på sikkerhet

Ved utgangen av 2017 hadde selskapet 78 fast ansatte, hvorav 17 er kvinner. Selskapet skriver i sin årsberetning at de registrerte fem arbeidsulykker i 2017, og det ble registrert ti arbeidsulykker med innleid personell eller underentreprenører.

- Dette er en økning fra 2016 som antas å henge sammen med økt fokus på rapportering av hendelser knyttet til underentreprenørers aktiviteter, kommer det frem. 

Bygger for Sjøtroll

Total Betong og Krüger Kaldnes bygger for tiden et nytt RAS-anlegg for Lerøy Sjøtroll og de har allerede nådd to milepæler i prosjektet. Les mer om dette her. 

Selskapet skriver på sine Facebook-sider at det er er bygg B (det største) som de jobber mye med om dagen.

- Her er det fantastisk høy aktivitet for alle entreprenører. I bygg A begynner mye å falle på plass. Det er stadig noe jobb igjen, men det er ikke alt for lenge før vi kan levere fra oss dette. Det er i bygg A alle de vitale systemene for begge bygg ligger, som f.eks. energi, inntak og slambehandling, sier prosjektleder, Torgeir Vreim i selskapet.