Her i Kyleakin skal den nye fôrfabrikken til MH stå klar for produksjon i 2018, dersom alt går etter planen. Foto: Graintec/Marine Harvest.

Dansk selskap inngår storkontrakt med Marine Harvest

Det danskbaserte selskapet Graintec skal stå for prosjekteringen av Marine Harvest Skottlands nye fôrfabrikk, som skal bygges på Isle of Skye. Kontrakten er verdt omlag 33 5 millioner euro, og er selskapet nest største kontrakt noensinne.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Også i 2012 sikret selskapet seg en lukrativ kontrakt med Marine Harvest, da de utformet fôrfabrikken deres i Bjugn. Denne kontrakten var verdt rundt 36 millioner Euro. Nå har Graintec gjort det igjen, da de landet sin nest største kontrakt noensinne verdt cirka 33,5 millioner euro.

Den kommersielle produksjonen vil gå i gang sommeren 2018, dersom alle byggetillatelser og godkjenninger går i boks.

Den nye fabrikken skal produsere 170.000 tonn fiskefôr i året, og moderne teknologi kommer til å spille en sentral rolle. Fabrikken vil imøtekomme mange forskjellige krav, i tillegg vil det være fokus på energigjenvinning, noe selskapet har spesialisert seg på.

- Vi ser frem til å utvide vårt gode samarbeid med Marine Harvest, sier administrerende direktør Niels Pedersen i Graintec.

Fôrfabrikken blir plassert i Kyleakin, på den skotske Isle of Skye, hvor Marine Harvest kommer til å produsere fôr til Skottland og til andre deler av selskapets lokaliteter i Nord-Atlanteren.

Graintec skriver også at de nå har klart å tredoble den årlige omsetningen til et gjennomsnitt på 39 millioner euro, over en treårsperiode.