Kongsberg Skipsservice As melder om stor aktivitet på Halsanaustan. Foto: Kongsberg Skipsservice As.

- De fleste oppdragene våre er innen havbruk

Det sier daglig leder i Kongsberg Skipsservice AS, som opplyser at de nå skal i gang med arbeid på en lekter for Vaagland båtbyggeri. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kongsberg Skipsservice AS:

Kongsberg Skipsservice AS ble grunnlagt i 2012 på Nordmøre i Halsa kommune av Jarosław Klein eller «Jarek» som han også kalles. 

Selskapet leverer tjenester til skipsverft, rederi, havbruk, offshore og bygg og anlegg.

Kongsberg Skipsservice har hatt en travel påske, og daglig leder Jarosław Klein opplyser til Kyst.no at de straks er i gang med en bestilling for arbeid på lekteren NB 156 fra Vaagland Båtbyggeri. 

- Vi skal utføre arbeidet i samsvar med retningslinjer fra VAMAR og Vaagland Båtbyggeri som omfatter montering av avlusersystem og renner, rørarbeid, stål og sveisearbeid og montering av utstyr, sier han til Kyst.no. 

Jaroslaw Klein, daglig leder ved Kongsberg Skipsservice As sier de gjør mye arbeid for havbruksnæringen, og ser store muligheter. Foto: Privat.

Ser store muligheter innen havbruk

Jarek sier selskapet utfører arbeid og prosjekter i ulike bransjer basert på bygging og service av skip og stålkonstruksjoner, aluminium, rustfritt stål. 

- Men de fleste av våre prosjekter og arbeid er innen havbruksnæringen. Vi gjør både nybygg, ombygginger, reparasjoner og servicearbeid etter nærmere avtale med oppdragsgiver, legger han til.

Selskapet samarbeider tett med partnere som Sletta Verft AS.

- De er en stabil og en svært viktig partner for oss, og det meste av arbeidet deres er for havbruksnæringen, påpeker han.

Utvider

Kongsberg Skipsservice AS har nå cirka 35 ansatte jobbende på de ulike prosjektene deres.

- Jeg tror mulighetene er store innen havbruk, og vi er også klar for modernisering og tilpasning fra verft til konkret arbeid og bestillinger. Fra august 2017 ansatte vi også to ingeniører, så alle våre prosjekter har også teknisk støtte innen design og tilsyn med skipenes konstruksjon basert på mange års erfaring og høye kvalifikasjoner, legger han til.  

Fra januar 2016 har selskapet leid verksted i Halsa med to haller som også har kai og slipp. De har også to egne produksjonshaller utenom. 

- For to uker siden fullførte vi moderniseringen av slip, som gjør at vi nå er klar til å ta imot båter og skip opp til 45 meter lange og 13 meter brede, med en vekt på opptil 400 tonn. Kaien vår har en lengde på 70 meter, forteller han.