Her ser du et av de siste fartøyene Multi Server som har gjennomgått en desinfisering ved Defloat sitt anlegg på Hitra. Foto: Defloat.

Defloat skal etablere fire nye anlegg langs kysten

Stadig flere oppdrettere og rederier velger å bruke Defloat til desinfiseringsanlegg for fartøy. Nå vil selskapet bygge fire nye anlegg langs norskekysten. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det forteller prosjektleder og forretningsutvikler Øystein Fond Vaage i selskapet til Kyst.no.

Defloat jobber med ozondesinfisering av båter og utstyr innen oppdrettsnæringen, for å hindre spredning av smitte mellom anlegg. Selskapets to anlegg kan ta imot fartøy opptil 30 meter, dersom båtene er mindre har anlegget mulighet for å desinfisere flere om gangen.

Øystein Fond Vaage i Defloat er fornøyd med veksten til selskapet, og sier de har flere nye planer i sving. Foto: Defloat.

Stor aktivitet 

Defloat startet opp med ett prototypeanlegg i Drevika ved Ålesund, og har senere utvidet med sitt andre desinfiseringsanlegg, denne gang på Kjerringvåg på Hitra. Les mer om dette her.

Kundemassen er stort sett katamaraner på 15 meter, og Vaage sier de har ambisjoner om å vokse ytterligere. 

- Anlegget på Hitra og i Ålesund går veldig godt. Bare i forrige uke hadde vi seks fartøy innom anlegget vårt på Hitra.

Selskapet har nylig hatt et styremøte der de har bestemt at de skal bygge ytterligere fire anlegg langs norskekysten, da tilpasset for katamaraner opp til 15 meter. 

På let etter steder langs kysten og partnere

Vaage sier de nå er på let etter lokasjoner, og samarbeidspartnere.

- Hordaland ser vi for oss som en bra plassering, der det er mye havbruksaktiviteter, samt nord for Hitra. Men dette må vi sette oss ned og analysere mulige områder som passer for denne virksomheten, sier han til Kyst.no.

Defloat AS:

  • Tilbyr desinfiseringsanlegg til båter og utstyr for akvakulturindustrien.
  • Stian Teige og Andreas Kiplesund stiftet selskapet i 2016.
  • Selskapet eies av Defloat Invest, TRAMP AS, AK I AS. Weir Holding AS. Tebina Holding AS. Andersen Maritime AS. Janas AS og Jeda Holding AS. 
  • Selskapet holder til i sentrum av Ålesund.

Les også: Defloat utvider havbrukssatsing

Målet til Defloat er å ha neste anlegg klar til høysesongen som starter senvinteren/tidlig vår. 

- Planen er å få tre-fire anlegg til ganske kjapt. Hordaland er definitivt et av stedene vi vil etableres oss, sier han. 

Kyst.no har også tidligere skrevet om at selskapet ønsker å begrense smitte mellom sjøanlegg ved å desinfisere dem. Les mer om dette her.