Ænes Inkubator har inngått kontrakt med ingeniørfirmaet Prosjektil fra Rogaland. Foto: Ænes Inkubator.

- Den største enkeltkontrakten i vår historie

Prosjektil har signert kontrakt med Veidekke og Ænes Inkubator om prosjektering av et landbasert fiskeoppdrettsanlegg i Ænes i Sunnhordland. Kontrakten er på 18,5 millioner kroner, og er den største enkeltkontrakten i selskapets historie. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Kontrakten er på 18,5 millioner kroner, og er den største enkeltkontrakten i vår historie, melder selskapet i en pressemelding. 

– Signeringen av denne kontrakten er kjærkommen og viktig av mange grunner. Det betyr sysselsetting av flere folk i lang tid fremover. En stor del av vår totale kapasitet vil gå med på dette, sier seniorrådgiver John Magne Fenne i selskapet.

Prosjektil tar med seg viktig erfaring med prosjektering av landbasert fiskeoppdrett fra flere anlegg i Ryfylke, blant annet i Tytlandsvik, på Fister og i Årdal.

Ænes Inkubator AS meldte fredag kveld at de inngikk prosjekteringsavtale med intensjon om totalentreprisekontrakt for utførelse med Veidekke Entreprenør AS.

John Magne Fenne. Foto: Prosjektil

– Fisk på land er en bransje i vekst som vi har veldig tro på. Det finnes ikke så mange landanlegg ennå, så det er fremdeles pionerarbeid – arbeid vi har god kontroll på, og som er enormt spennende, sier Fenne.

Starter opp etter påske

Hovedbygget på anlegget i Ænes vil bli 10 000 kvm, og i tillegg vil det være ti støttebygg. Prosjektils rolle er prosjekteringsledelse, prosjektering og koordinering. Oppstart blir etter påske.

Ove Høiland er prosjekteringsleder, og Arnstein Hognestad er ansvarlig søker og ressurs på fiskeoppdrett. Arbeidet vil også involvere flere lokale underleverandører.

– Det er svært positivt at vi har bestillinger i stedet for avbestillinger. Det er noe som skal bygges og som skal leve og røre seg også fremover. Vi er kjempeglade, sier Fenne.

På settefiskanlegget på Ænes skal det også være et eget klekkeri, slik at oppdretterne får hele produksjonssyklusen med fra klekking til postsmolt. Ænes inkubator AS skal produsere ca. 3000 tonn smolt pr. år og vil sysselsette 15 - 20 personer.

Aksjonærene i Ænes Inkubator AS er Eide Fjordbruk AS og Lingalaks AS.

Les også: