Administrerande direktør i Bremnes Seashore, Einar Eide kan smile i dag. Foto: BRemnes Seashore

Direktoratet trekker gebyr til Bremnes Seashore

Etter en brannhendelse ved Bremnes Seashore sin lokalitet Sølvøyane i Bømlo kommune den 10. mai i 2017, gav Fiskeridirektoratet selskapet gebyr for brudd på akvakulturdriftsforskriften og forskrift om internkontroll. Bremnes klaget på vedtaket, og Fiskeridirektoratet har nå trukket gebyret tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det skriver Bremnes Seashore i en pressmelding.

De siterer fra direktoratets vedtak:

«Fiskeridirektoratet har etter dette kommet til at de ansatte i Bremnes i forbindelse med hendelsen har handlet i tråd med forsvarlighetsnormen etter akvakulturdriftsforskriften § 5 første ledd, og opptrådt med tilstrekkelig aktsomhet etter § 37 første ledd

Og videre:

«Det finnes etter vår vurdering ikke holdepunkter for å fastslå at Bremnes ikke hadde sørget for at de ansatte hadde kunnskap og ferdigheter om internkontrollen.»

«Vi kan ikke se at Bremnes, på hendelsestidspunktet, skulle hatt bedre rutiner for å forebygge, avdekke og rette opp avvik, når risikoforholdet tilknyttet merdlysene ikke var kjent på dette tidspunktet.»

Administrerande direktør i Bremnes Seashore, Einar Eide sier følgende i en kommentar:

- Eg er nøgd med at Fiskeridirektoratet no har kome til same konklusjon som me har hatt heilt sidan hendinga. Våre tilsette har handla forsvarleg og aktsamt, og våre internkontrollsystem var gode nok på hendingstidspunktet. Me har sjølvsagt oppdatert systema i ettertid, slik at dei no skildrar slike hendingar.