Gå til innhold
Annonse
Den nye differansetrykktransmitteren er laget med spesielt fokus på sikkerhet. Foto: Vega Norge AS.
Den nye differansetrykktransmitteren er laget med spesielt fokus på sikkerhet. Foto: Vega Norge AS.

I prosessanlegg er hovedfokuset i dag mer enn noensinne rettet mot sikkerhet.

Annonse

SIL (Safety Integrity Level) blir stadig viktigere, og stiller krav til moderne prosessinstrumenter for å redusere potensielt høy risiko for mennesker og miljø, melder Vega Norge i en pressemelding. 

Pålitelig måling, enkel integrering

VEGADIF 85, en differansetrykktransmitter utviklet spesielt med sikkerhet i tankene, er VEGAs nye komponent for pålitelig, kontinuerlig styring og overvåking av industrielle prosesser. Dens styrke ligger ikke bare i funksjonell sikkerhet, men også i muligheten til å måle differanse- og statisk trykk samtidig med bare ett instrument. Kompakt og plassbesparende design med enkeltkammerhus, påpeker selskapet. 

Den er kvalifisert og godkjent i henhold til SIL-2 (SIL-3). Den kan programmeres enkelt via kabelforbindelse eller trådløst via Bluetooth. Måleverdier kan integreres i eksisterende prosessanlegg -  i den form som passer til de respektive forhold og krav.

Upåvirket av damp

Differansetrykk, et robust og universelt måleprinsipp, brukes i mange prosesser, spesielt for måling av gass eller damp. I slike applikasjoner bestemmes trykkforskjellen ofte av en strupeskive (orifice plate) som begrenser strømningen i et rør ved et forutbestemt punkt.

Damp/gass bygger opp et høyere trykk foran innsnevringspunktet enn bak. Forskjellen mellom de to verdiene - før og etter innsnevringen, kan brukes til å beregne mengden gass som strømmer gjennom røret.

Differensialtrykktransmittere kjennetegnes av deres høye nøyaktighet ved måling av strømningshastigheter, selv ved trykkforskjell på bare noen få mbar. De håndterer også ekstreme temperaturer uten problem. Den nye VEGADIF 85 er tilgjengelig i et stort antall måleområder og leveres med mange forskjellige prosessanslutninger. Enkel eller dobbeltsidige chemical seals (kalt CSS eller CSB).

Med dette toppklasseproduktet kan svært nøyaktige, pålitelige målinger oppnås selv under de mest utfordrende forhold.

Differanse og statisk trykk med ett instrument

Modellen er den første differansetrykktransmitteren på markedet som kan måle både differanse- og statisk trykk i en og samme enhet. Kostnadsbesparende i anskaffelse og forenklet innmontering. Frem til i dag har det alltid krevet 2 forskjellige måleinstrumenter for å løse denne oppgaven hvor Bluetooth er fornuftig, opplyser selskapet. 

Det er mange måter å forenkle prosesser på. Det er imidlertid viktig å finne den rette balansen mellom sikkerhet og bekvemmelighet. Trådløs dataoverføring kan gi ekte merverdi i tilfeller der tilgang til data er vanskelig. Betjening med Bluetooth gi fleksibel betjening via smarttelefon, nettbrett eller PC.

Bluetooth er nå tilgjengelig som et alternativ for betjening av den nye generasjonen  differansetrykktransmittere. Siden den er en del av den modulære VEGA instrumentplattformen plics, implementerer den sikkerhet på ulike nivåer. Adgangskoder beskytter sensoren mot uautorisert tilgang, skriver selskapet.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse