Kvarøy Fiskeoppdrett vant gaselle pris. Foto: Facebook

Doblet omsetningen til 450 millioner

Kvarøy Fiskeoppdrett har gjort suksess med å selge miljøvennlig oppdrettslaks til USA. Salget til den økologiske matvarekjeden har gitt kraftig omsetningsvekst for selskapet, som mer enn doblet omsetningen til 450 millioner kroner ifjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Håvard Olsen er driftsleder i familiebedriften Kvarøy Fiskeoppdrett, og sier selskapet setter ut 1,8 millioner smolt i året. 25-åringen driver selskapet sammen med storebroren Gjermund Olsen som er produksjonsleder og svigerbroren Alf-Gøran Knutsen , melder DN.

Med spesialutviklet fôr produserer trekløveret på Helgelandskysten miljølaks til Whole Foods i USA, som kjøper 70 prosent av laksen til Kvarøy lakseoppdrett. Syv av ti laks i matvarekjedens 400 butikker kommer fra Kvarøy.

– Suksessen vår skyldes salget til matvarekjeden i USA. Vi er i tet på bærekraftig oppdrett. Vår laks koster litt mer å produsere, men vi får tre kroner ekstra per kilo laks, sier svoger og daglig leder Alf-Gøran Knutsen.

Salget til USA har gitt kraftig omsetningsvekst for Kvarøy Fiskeoppdrett, som mer enn doblet omsetningen til 450 millioner kroner ifjor. 62 millioner kroner tjente selskapet i 2014. De siste tre årene er omsetningen femdoblet.

Selskapet er i dag selvforsynt med egne brønnbåter og servicebåter, og eierandeler i smoltanlegg, slakterier og eksportselskap. Fisken sendes til Tyskland for filetering før den sendes videre til USA, England eller Sør-Korea. Fra laksen tas opp av merden til den ligger i butikken tar det fire-fem dager, opplyser DN.

Fredag ble firmaet kåret til gasellevinner i Nordland for 2015.

- Tusen takk for gratulasjoner i forbindelse med kåringen som årets gaselle i Nordland. Vi er utrolig stolte og utrolig takknemlige for de fantastiske ansatte som har gjort dette mulig, skriver de på sine Facebooksider.