Harald T. Nesvik mener at det er viktig å utveksle erfaringer innen havbruksnæringen med Chile. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Drøftet felles norsk-chilenske utfordringer i oppdrett

Fiskeministeren Harald T. Nesvik hadde i dag politiske samtaler med sin chilenske kollega, Eduardo Riquelme Portilla om utfordringer i fiskeopdrett.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Både Norge og Chile har ambisjoner om vekst i havbruk. For at vi skal opprettholde våre posisjoner som ledende nasjoner innen lakseoppdrett er det en forutsetning at produksjonen er bærekraftig, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik i en pressemelding.

Fiskeministeren Harald T. Nesvik var i møte med sin chilenske kollega, Eduardo Riquelme Portilla i dag. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Deler erfaringer

Ifølge fiskeriministeren gir innføringen av det nye trafikklyssystemet i Norge oppdretterne forutsigbarhet i forhold til vekst, samtidig som hensynet til miljøet skal bestemme veksttakten.

- Chilenerne er også svært interessert i våre erfaringer med oppdrett til havs. Chile og Norge kan gi viktige bidrag til verdens sjømatproduksjon ved den måten vi utveksler og deler våre erfaringer med hverandre, sier Nesvik.

Kampen mot fiskerikriminalitet

- Norge og Chile har også felles interesser i kampen mot fiskerikriminalitet. Norge og Chile har vært en av pådriverne for FN-avtalen om havnestatstiltak i kampen mot ulovlig, urapportert og uregulert fiske. I mai 2017 var Norge vertskap for det første møtet mellom partene under avtalen. Det andre møtet er i år lagt til Chile, sier fiskeriministeren.

Høsting av levende marine ressurser i Antarktis, og FNs bærekraftsmål var også temaer som ble drøftet på møtet mellom Nesvik og Portilla.