Gå til innhold
Annonse
Stipendiat Elise K. Kuntze sammen med Lofotprodukts økonomisjef Jim I. Hammer (t.v.) og daglig leder Sigvald Rist (t.h.).
Stipendiat Elise K. Kuntze sammen med Lofotprodukts økonomisjef Jim I. Hammer (t.v.) og daglig leder Sigvald Rist (t.h.).

Elise Kristin Kuntze (17) stakk av med tittelen «Lofotprodukts stipendiat 2013» etter å ha overbevist bedriften med sin brennende interesse for fiskeri- og sjømatnæringen. Nå får hun økonomisk og faglig støtte fra Lofotprodukt AS, som mener hun er en flott ambassadør for næringen.

Annonse

I vinter introduserte Lofotprodukt et eget utdanningsstipend for videregående utdanning. Stipendet har som mål å støtte en ungdom fra Lofoten som ønsker å utdanne seg til en karriere innen fiskeri- og sjømatnæringen.

- Gjennom stipendordningen ønsker vi å sette fokus på alle de spennende mulighetene som finnes i næringen, samt å vise ungdommen at det er behov for dem. Her er et vell av interessante jobber, både i fangstleddet, videreforedlingsleddet og i salgs- og logistikkleddet, uttaler administrerende direktør Sigvald Rist i Lofotprodukt AS.

Mange søkte på Lofotprodukts stipend, og Rist forteller at det ikke var enkelt å plukke ut årets stipendiat.

- Vi har vært i kontakt med utrolig flotte ungdommer som alle brenner for og viser stort engasjement for næringen vi driver i. Det gleder oss stort, og gir oss fremtidstro på vegne av hele industrien.

- En flott målbevisst dame

Men det var Elise Kristin Kuntze fra Reine som trakk det lengste strået. Hun går for tiden grunnkurs naturbruk ved Vest-Lofoten Videregående skole på Gravdal, og planlegger å bli fisker. Rist forteller at hennes ekstraordinære interesse for fiskerinæringen ble tungen på vektskålen da de skulle bestemme seg for sin første stipendiat.

- Elise er en flott, ung og målbevisst dame som vet hva hun vil. Hun ville kvalifisert til hvilken som helst utdannelse, men valgte fiskeri fordi det er det hun elsker og drømmer om å jobbe med, forteller han.

Nå pendler hun tre timer med buss daglig for å ta en fiskerirettet utdannelse ved Vest-Lofoten videregående skole. Målet er å arbeide som fisker på ringnotbåt, tråler eller notbåt.

30.000 kroner og sommerjobb

Elise vil nå motta 10.000 kroner fra bedriften for hvert år hun består videregående utdanning i inntil tre år.

- Det gir ekstra motivasjon å få dette stipendet. Men jeg ville valgt denne yrkesretningen uansett for det er dette jeg ønsker å arbeide med, forteller en fornøyd Elise som også får tilbud om sommerjobb i bedriften som en del av stipendet.

Stipendiat Elise K. Kuntze sammen med Lofotprodukts økonomisjef Jim I. Hammer (t.v.) og daglig leder Sigvald Rist (t.h.). Foto: Lofotprodukt AS
Stipendiat Elise K. Kuntze sammen med Lofotprodukts økonomisjef Jim I. Hammer (t.v.) og daglig leder Sigvald Rist (t.h.). Foto: Lofotprodukt AS