Nøkkelferdig smoltanlegg med stor kapasitet. Foto: Ellingsen Seafood

Ellingsen Seafood skal bygge nytt smoltanlegg

Nytt smoltanlegg med års-kapasitet på 4 millioner smolt

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Anlegget skal bygges på en ny tomt, ved siden av dagens smoltanlegg på Mølnarodden i Lofoten. Det vil være full drift i det gamle anlegget frem til det nye kan settes i drift, skriver Ellingsen Seafood i en pressemelding. Artec Aqua AS er valgt som totalentreprenør for anlegget, som skal stå ferdig i løpet av 2020.

Ønsker ikke RAS-teknologi

I motsetning til mange andre utbyggere, ønsker Ellingsen Seafood å unngå RAS-teknologi. Dette for å sikre en stabil drift og for at kompleksiteten ved produksjonen ikke skal økes i forhold til dagens produksjon. Teknologien valgt er derfor basert på gjenbruksløsninger. I hovedsak betyr dette at karvise CO2-luftere holder nivået av CO2 innenfor aktuelle krav. Med denne teknologien, er vannbehovet kun 40% av det behovet ville vært ved full gjennomstrømning.

Denne teknologien er i dag brukt på eksisterende anlegg, og er derfor godt kjent for driftspersonell i bedriften.

Tilrettelagt for utvidelse til 6,0 mill. smolt

Anlegget skal forberedes for en trinn 2 utbygging, slik at produksjonen kan økes til 6 millioner smolt. Artec Aqua AS skal være totalentreprenør for anlegget, og leverer et nøkkelferdig smoltanlegg. Artec Aqua AS har i dag 27 ansatte men forventer å øke staben med 20% i løpet av det neste halvåret for å være utrustet til å håndtere et økende antall tunge prosjekt, kommer det frem i pressemeldingen.