Gå til innhold
Annonse
Line Ellingsen er adm. dir. i Ellingsen Seafood. Foto: Therese Soltveit.
Line Ellingsen er adm. dir. i Ellingsen Seafood. Foto: Therese Soltveit.

Ellisngsen Seafood styrket egenkapitalen sin i 2018. Det kan de være glad for etter å ha blitt hardt rammet av algeoppblomstringen i mai/juni.

Annonse

Ellingsen Seafood, som driver med 11 tillatelser for oppdrett av laks og ørret nord i Nordland fikk en omsetning i 2018 på 732 millioner, ned svakt fra 757 millioner i 2017.

Driftsresultatet sank også svakt fra 309 millioner til 287 millioner kroner.

Men å ende med en driftsmargin på 39 %, kan de jo ikke klage høylytt over.

Mye av årsresultatet på 224 millioner kroner, nærmere bestemt 166 millioner ble brukt til å styre egenkapitalen. EK-andelen steg dermed fra 44 til 61 %.

Dette er ressurser som kan komme godt med, ettersom selskapet ble hardt rammet av algeoppblomstringen i mai og juni i år.

Bare ved lokaliteten Stabben døde ca 800 000 av de 900 000 fisk som stod der, til en anslått fremtidig omsetningsverdi på 250 millioner kroner.

Ifølge årsberetningen er det 88 ansatte i Ellingsen Seafood.

De skriver videre at selskapet i 2018 ble Global GAP sertifisert. De har modernisert slakteriet for effektivisering av produksjon, sikre god kvalitet på produktet og for å forbedre arbeidsmiljøet.

Ellingsen eier også settefiskprodusenten Silver Seed 100 %.

Ved Mølnarodden, der settefiskanlegget er lokalisert, bygges det nå nytt, vegg i vegg med den eksisterende settefiskproduksjonen. 

Det nye anlegget skal etter planen produsere settefisk opp til 200 gram, og produksjonen går i sin helhet til Ellingsen-konsernets lokaliteter for oppdrett

Investeringen er på ca 300 millioner kroner og anlegget skal være klart våren 2020.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse