Selskapet henter inn ny kapital og går inn i en ny fase for videreutvikling og tilpasning til markedets behov av bølgekraftsystemet som i 2017 ble vellykket uttestet utenfor Runde på den norske vestkysten. Foto: Waves4Power

Emil Christiansen er ny konsernsjef for Waves4Power

Første juni tiltrådte Emil Christiansen som konsernsjef for det Göteborg-baserte bølgekraftselskapet Waves4Power.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet skriver at målet deres er å halvere kostnaden for systemet, entre markedet og klargjøre for masseproduksjon. Potensielle kunder er identifiserte innenfor segmentene havbruk, olje & gass samt avsidesliggende øysamfunn.

Emil Christiansen er ny konsernsjef for Waves4Power. Foto: Waves4Power.

Emil Christiansen har hatt ledende stillinger i flere industriselskap som har hatt volumproduksjon av både produkter og tjenester i globale markeder. Han har lang erfaring fra å drive produktutvikling og lede forretningsområder som har hatt sterk vekst. Emil kommer senest fra en direktørstilling i Toyota Material Handling Europe.
Slik kommenterer han sitt nye oppdrag:
- Jeg ser et enormt potensiale i Waves4Power´s løsning. Med oss har vi sterke samarbeidspartnere som deler en felles visjon og arbeider for at Waves4Power skal bidra til å skape en bedre framtid gjennom å produsere fornybar energi fra havet. Det er fantastiskt spennende og jeg er stolt over å få arbeide i et vekstselskap som er med å gjøre verden til et bedre sted, sier han.

Sommeren og høsten 2017 ble det gjennomført vellykkede tester av den kraftgenererende bøyen, som utgjør kjernen i bølgekraftsystemet. Testanlegget lyktes å nå de ambisøse målsetningene om å overleve midt i ett av verdens tøffeste bølgemiljø, produsere strøm og ikke påføre skader på menneske eller natur. Suksessen ble sist høst høytidelig markert i nærvær av Kong Harald V av Norge.

Waves4power henter nå inn ny kapital for videreutvikling av Next Generation, den neste generasjon av bølgekraftsystemet. Løsningen skal forbedres, kostnaden halveres og masseproduksjon forberedes. I tillegg kommer selskapet til å arbeide med å styrke samarbeidet med potensielle kunder, først og fremst innenfor havbruk, olje & gass og øysamfunn med bærekraftig energibehov.