Raudøya i Osen kommune. Foto: Bjørøya Fiskeoppdrett,

- En fortvilende kamp

152 laks er så langt gjenfangstet etter rømmingen ved Bjørøya Fiskeoppdrett. – Det er en fortvilende kamp når man ser på tallene på hvor mange som har rømt, sier kvalitetsleder i selskapet Stian Holmen Lein til kyst.no

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det var i forrige uke at Bjørøya oppdaget hull i not etter en urapportert båtpåkjørsel på deres lokalitet ved Raudøya i Nord-Trøndelag og over 10 000 laks rømte.

Nå har selskapet nær 3000 meter med garn i sjøen i tillegg til at fritidsfiskere er på saken med gjenfangst.

- Vi trapper nå opp gjenfangsten og skal sette ut bunngarn for å se om fisken har gått dypere i sjø og fortsetter med full trøkk for å få opp fisken, sier Lein til kyst.no.

Bjørøya Fiskeoppdretts kvalitetsleder Stian Holmen Lein er fortvilet over rømmingssituasjonen, og skulle gjerne fangstet mer fisk. Foto: privat/LinkedIn.

- Men lokaliteten ligger i et havnært område og fisken kan gå hvor som helst, da vi har ikke hatt muligheten til å stenge av fjorden for å få opp fisken.

- Skulle gjerne fangstet mer

Han viser så til at statistikken skilter med 1-2 % gjenfangst i snitt.

- Det er en fortvilende kamp når man ser på tallene på hvor mange som har rømt. Vi skulle gjerne ha fangstet mer fisk og fangsten går på det jevne fremover, sier han.

Kvalitetslederen påpeker så at dette er selskapet første rømming noensinne etter 30 års drift.

- Vi har aldri vært borti lignende og synes det er svært beklagelig at en slik hendelse skulle føre til rømming. Det er slikt man nesten ikke tror kan skje med dagens navigasjonssystemer og teknologi, sier han.