Stranda Prolog har satset stort på utvikling av behandlingsplattformen Helixir. Intensjonen deres er å utvikle en klinikk som kan flyttes til anlegg for å stille diagnoser og gi nødvendig behandling. Foto: Stranda Prolog.

- En krevende balansekunst å vokse fort

Utstyrsleverandøren Stranda Prolog har har snudd minus til pluss i driftsresultatet. - Resultatene kommer som følge at vi nå fungerer bedre som team, og er godt fornøyd med det, daglig leder Klaus Hoseth til kyst.no.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Omsetningen til selskapet mer enn doblet seg på ett år, og har gått fra cirka 51,1 millioner til 110 millioner.

Hoseth forteller om hektiske tider og at det er krevende med mye nytt. De har fått på plass nye kunder, nye ansatte, nye produkter, nytt verksted og nye kontorer.

Stranda Prolog

- Dere har doblet omsetningen deres fra 2014 til 2015. Hva kan du si om disse resultatene?

- Vi er en ordreproduserende bedrift med korte horisonter. Halvparten av våre ansatte jobber med engineering og automasjon, mens den andre halvparten jobber med fabrikasjon og installasjon. Det er derfor en krevende balansekunst å vokse så fort. Resultatene kommer som følge at vi nå fungerer bedre som team, og er godt fornøyd med det, forklarer Hoseth til kyst.no.

Fra minus til pluss

Selskapet lå i 2014 i minus med 700 000 kroner, på ett år har selskapet snudd minus til pluss og fikk et driftsresultat på 3,2 millioner kroner.

Han forklarer at 2014 bar preg av mye FoU på bekostning av prosjekter.

- Dette var nødvendig for å utvikle bedriften. I 2015 klarte vi å spinne ut flere produkter og fikk økt prosjekt kapasitet, utdyper Hoseth.

Brødrene Klaus Hoseth, (daglig leder) og Jacob Hoseth (styreformann) i Stranda Prolog har planer om å lansere flere nyheter utover høsten. Foto: privat.

Selskapet fortsetter nå sin satsing på Helixir teknologiene, hvor de vil lansere flere nye produkter i tiden fremover. Selskapet utruster derfor verkstedet i Kristiansund med mye nytt utstyr. 

- Vi har bygd hall for syrevasking, en ny rørsveiseavdeling for hygieniske rør og får i oktober en ny laserskjæremaskin for plater på 2,5 x 6 meter, sier Hoseth fornøyd. 

- Bedre struktur

- Hvordan ser produksjon og salget ut i 2016 så langt ?

- Vi forventer at både omsetning og resultat skal litt opp, men vi har behov for å benytte året for å få bedre kapasitet og struktur på en del områder, sier han, og legger til at innovasjonstakten er god og at selskapet ligger an til å lansere flere produkter i nær fremtid.

  • Stranda Prolog AS ble etablert i 1946 på Langøyneset i Averøy kommune.
  • Bedriften ble etablert av og er fortsatt eid av familien Hoseth fra Averøy gjennom selskapet Hoseth Holding AS.
  • Stranda Prolog har per idag cirka 58 ansatte, hvorav 28 personer i ledelse/engineering. (+ ca 10 innleide)