Oslo Børs er størst i verden når det gjelder sjømat. Foto: Oslo Børs.

Enda et chilensk lakseselskap vurderer Oslo Børs

Australis Seafood vurderer notering ved Oslo Børs etter bedre økonomiske resultater.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Analyseselskapet Humphreys har opprangert Australis Seafood-aksjene til "First Class Level 3" på Santiago børsen.

I rapporten slås fast at endringen av risikovurderingen skjer på bakgrunn av endringer gjort av selskapets forvaltningsselskap. Dette har blant annet resultert i en kostnadsreduksjon for salg på 33 % i september 2017, sammenlignet med toppunktet i andre kvartal 2014. I tillegg har selskapet en nedgang på 39 % i finansiell gjeld. Sett i sammenheng med en økning av internasjonale laksepriser, har selskapet fått større kapasitet for å generere kontantstrøm.

Positive resultater 

Moisés Saravia, som er administrasjons- og finansdirektør i Australis, fortalte Kyst.no sin søsternettsted i Chile, SalmonExpert, at de for flere år siden gjorde endringer i alle ledd i  produksjonsprosessen, fra ferskvann til matfisk, og at dette har gjort selskapet mer effektivt og konkurransedyktige.

Moisés Saravia, finansdirektør i Australis. Foto: Salmon Expert.

Saravia la til at de forventer å opprettholde stabile kostnader, og se positive resultater i 2018.

- De historiske prisene vi så i fjor var påvirket av algeoppblomstringen i 2016. I fremtiden ser vi at produktiviteten i Norge og Chile vil nå en grense, noe som vil resultere i et generelt mer stabilt marked, sa han.

Australis Seafoods positive økonomiske resultater kan gjøre det mulig for en eventuell notering ved Oslo Børs.

Saravia innrømmer at det er et alternativ som må analyseres godt.

- Akkurat som resten av næringen, ser vi frem til å se resultatene fra Camanchacas notering ved den norske børsen, sa han.

Direktøren påpeker også at den økonomiske strukturen i selskapet har blitt endret på to år.

- I løpet av 2017 hadde vi gode resultater, og takket være det har vi omstrukturert det vi har av langsiktig gjeld. Vi ser på selskapets stabilitet over tid, noe som også er et av punktene omtalt i Humphreys-rapporten, og som rettferdiggjør oppgradering av risikoklassifiseringen.