Geir Ove Ystmark og Roy Angelvik. Foto: Bendik Whist, Energi Norge.

Enda mer klimavennlig laks

Sammen med Energi Norge tar Sjømat Norge ytterligere et grep for å gjøre laksen mer klimavennlig. – Mer elektrisitet i havbruk gjør at vi også kan innfri våre ambisjoner i Sjømat 2030, sier adm. direktør Geir Ove Ystmark.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Er det mulig å produsere laks bare ved hjelp av elektrisitet? Sammen med Energi Norge har Sjømat Norge sett nærmere på elektrisk fiskeoppdrett.

Nå lanseres en egen rapport som viser at en betydelig del av dagens lokaliteter kan elektrifiseres til en relativ lav kostnad, når energibesparelser tas med i regnestykket.

– Dette er helt i tråd med det vi har lovet i Sjømat 2030, der vi skal redusere våre klimautslipp. Næringen har med andre ord store muligheter til både besparelser og ikke minst mindre klimautslipp, sier administrerende direktør i Sjømat Norge, Geir Ove Ystmark.

Dagens havbruk bruker i stor grad olje som energi under produksjonen av laks fra fôrflåtene som ligger i sjøen. I tillegg er olje i stor grad drivstoff for de mange servicefartøyene som går til og fra anleggene. Rapporten viser at det fullt mulig å gå over til elektrisk drift.

Mange interesserer seg for nye energimuligheter innen produksjon i havbruk. Her fra seminaret og fremleggingen under Arendalsuka. FOTO: Bendik Whist, Energi Norge.

Last ned og les mer: LAST NED RAPPORTEN HER.