Kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hansen gir seg i Sjømatrådet Foto: Norges Sjømatråd.

Endring i ledelse og struktur hos Sjømatrådet

Sjømatrådet skriver de har hatt fokus på organisasjonsutvikling og at endringer nå berører hele organisasjonen. En konsekvens er at nåværende kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen fratrer sin stilling.

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Sjømatrådet er en kompetanseorganisasjon som skal være i stand til å gjøre raske endringer. Vi reduserer derfor antall direktører i organisasjonen og gjør endring på noen av rollene, sier administrerende direktør Renate Larsen i en pressemelding fredag.

Sjømatrådet avvikler strukturen med regiondirektører. Christian Nordahl går fra stillingen som regiondirektør for vestlige markeder og vil tre inn som bransjeansvarlig for konvensjonell, som er svært viktig sektor for hvitfisknæringen. Børge Grønbech går fra stillingen som regiondirektør for østlige markeder, til å ta ansvar for sentrale oppgaver innen områdene risikostyring og kundestrategi.

I tillegg til avviklingen av stillingene som regiondirektører, gjør Sjømatrådet vesentlige endringer i rollen som til nå har vært ivaretatt av kommunikasjonsdirektør. Dette innebærer at nåværende kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen fratrer sin stilling og velger å søke ny jobb utenfor Sjømatrådet.

På sin facebookside kommenterer Hanssen saken.

- I dag ble det kjent at Sjømatrådet gjør endringer i ledergruppen. Det berører også min jobb som kommunikasjonsdirektør. Denne rollen blir vesentlig endret, noe som vil kreve en annen kompetanse og bakgrunn enn den jeg har. Jeg trer derfor ut av ledergruppen og velger å søke ny jobb utenfor Sjømatrådet. Jeg vil fortsatt holde i noen arbeidsoppgaver, men samtidig bruke tid på å finne meg et nytt lag å jobbe sammen med, skriver Hanssen.

- Prosesser som dette kan være vanskelig, men de representerer også en ny mulighet. Den vil jeg bruke. Ønsker Sjømatrådet lykke til i endringsarbeidet, legger han til.