Gå til innhold
Annonse

Enighet om Veterinærinstituttets avdelinger i Nord-Norge

Asle Haukaas. Foto: Veterinærinstituttet
Asle Haukaas. Foto: Veterinærinstituttet

Stortingets næringskomite har enstemmig vedtatt at Veterinærinstituttets avdelinger i nord skal bestå.- Veterinærinstituttet har hatt en gledelig utvikling i blå sektor i Nord-Norge den siste tiden, og vi jobber videre for at den positive utviklingen for beredskapen for fiskehelse og fiskevelferd i Harstad skal fortsette, sier Asle Haukaas, kommunikasjons direktør på Veterinærinstituttet.  

Annonse

I en innstilling fra næringskomiteen til Stortinget ber de «regjeringen sørge for at Veterinærinstituttets kompetanse og virksomhet innen grønn sektor og havbruk i henholdsvis Tromsø og Harstad videreføres.» Næringskomiteen består av Ap, H, Frp, Krf, Senterpartiet og Venstre, og saken skal opp i Stortinget i dag, tirsdag.

- Veterinærinstituttet har hatt en gledelig utvikling i blå sektor i Nord-Norge den siste tiden, og vi jobber videre for at den positive utviklingen for beredskapen for fiskehelse og fiskevelferd i Harstad skal fortsette. Vi jobber også med å styrke beredskapen i grønn sektor for landdyr i Nord-Norge som i landet for øvrig, sier Asle Haukaas til kyst.no.

I mars i fjor kom meldingen om at avdelingen i Harstad skulle rendyrkes innen havbruk. Avdelingen i Tromsø skulle legges ned og tre miste jobben.

– Vi er mange som har ment at det er helt uakseptabelt at instituttet skal legges ned her nord, vi trenger denne kompetansen i nord. Vi lever i en veldig sårbar landsdel både når det gjelder natur og dyrehelse, sier Stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen (Ap) til NRK som først omtalte saken.

Leder av næringskomiteen, Geir Pollestad fra Senterpartiet, skriver i en epost til NRK at han er svært glad for at kompetansen bevares i nord.

– Det trengs om vi skal lykkes med å ha et landbruk i hele landet og øke norsk matproduksjon, sier Pollestad til kanalen.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse