Rasmus Bjånesøy og Eirik Bjørnstad utgjør sammen studentorganisasjonen BIS Seafood. Foto: Privat.

Et springbrett for studenter mot sjømatnæringen

Studentorganisasjonen BIS Seafood vil markedsføre sjømatnæringen blant studenter, og forhåpentligvis være med å åpne dører for de som måtte ønske å jobbe innenfor næringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

BIS Seafood er en interesseorganisasjon rettet mot sjømatnæringen. Organisasjonen holder til på BI, i laksehovedstaden Bergen.

Lederen bak gruppen er Rasmus Bjånesøy, med seg har han Eirik Bjørnstad. De skal sammen jobbe tett med det de kaller den mest spennende næringen i verden, nemlig sjømatnæringen.

Kyst.no har vært i kontakt med lederen bak gruppen, Rasmus, og han forteller at han selv har veldig lyst å jobbe med sjømatnæringen.

- Jeg er heldig og har fått jobbe deltid på lakseoppdrett siden jeg var 13 år. Det har inspirert meg til å se mot denne næringen, forklarer han.

Da han begynte på BI fikk han øynene opp for de ulike student/interesse-organisasjonene, som f.eks BIS Shipping og Aksjeklubben. Bjånesøy merket seg at det manglet en organisasjon blant alle gruppene, nemlig en rettet mot sjømatnæringen.

- Det er en veldig spennende næring, hvor utviklingen er stor og potensialet er gigantisk, sier han engasjert.

Midt i smørøyet

Med plasseringen til Handelshøyskolen BI på Marineholmen, midt i den marine klyngen i Bergen, tenkte han at det ville passe ypperlig med en slik interesseorganisasjon.

Lakseprøver ble delt ut med stort hell til studentene på BI. Laksen fikk de levert fra Sekkingstad AS. Foto: Privat.

- Jeg er sikker på at sjømatnæringen kommer til å trenge mange studenter fra BI Bergen i fremtiden, sier han.

- Synes dere studenter og ungdom generelt har for lite fokus på sjømat?

- Min oppfatning om studentenes fokus på sjømat er at mange er glad i  å spise det. Studentene har derimot lite kunnskaper om produksjonen, forskningen, økonomien og alt annet som ligger bak, påpeker Bjånesøy.

Åpne dører mot næringen

Visjonen til BIS Seafood forteller han er å være en synlig interessegruppe som markedsfører sjømatnæringen på en god måte. De håper også at det skal kunne åpne dører for studenter som vil jobbe innenfor sjømatbransjen.

- Internt i organisasjonen ønsker vi å lære mer om næringen og knytte et godt kontaktnettverk, sier han.

Eirik Bjørnstad samler signaturer under standen til BIS Seafood på BI. De har nå fått inn over 30 søknader fra studenter som ønsker å bli en del av styret.

Status på gruppen idag er at de holder på med intervjuprosessen for de utlyste styrevervene i den nyopprettede studentorganisasjonen. De har fått inn hele 30 søknader, og et styre på syv personer vil være på plass i løpet av neste uke, i følge Bjånesøy.

Dette semesteret håper de å få til flere bedriftsbesøk i ulike deler av næringen. BIS Seafood har allerede planlagt et bedriftsbesøk til Langøylaks i Austevoll.

- Neste semester har vi ambisjoner om å arrangere en sjømatdag i BI Bergen sine lokaler. Vi håper å få inn flinke foredragsholdere som kan inspirere studentene, forteller han.

Bjånesøy og Bjørnstad holdt nylig en stand på BI der de promoterte BIS Seafood, og delte ut laks til blodsukkerfattige studenter.

- Laks fikk vi fra Sekkingtad AS, og vi delte ut smaksprøver av det fantastiske produktet. Det ble godt tatt i mot av studentene, understreker han.

Bjånesøy sier avslutningsvis at det var kjekt og motiverende å ha stand og at de følte de fikk opplyst studentene om alle mulighetene som ligger i næringen.