Gå til innhold
Annonse
En bit av frøya
En bit av frøya

Da HM Kong Harald og HM Dronning Sonja besøkte Frøya i juni, ble det kjent at den offisielle gaven skulle være en bok som gjennom tekst og illustrasjoner skulle understreke temaet for besøket: "Havbrukseventyret" og "Arbeidsinnvandring". Nå må boken ettersendes.

Annonse

Onsdag ettermiddag reiser ordfører Berit Flåmo og mesterkokk og bokansvarlig Inge Johnsen til Oslo for å besøke Slottet. Her blir de mottatt av adjutant Knut Bragstad, som skal ta imot kongegaven fra Frøya kommune på vegne av kongeparet, skriver Hitra-Frøya.

- Kommunen ønsker med denne gaven å fortelle kongen og dronningen eventyret om havbruk og arbeidsinnvandring– to elementer som har formet Frøya til å bli det samfunnet det er i dag. Prøv nye og gamle frøyværingers måte å bruke råvarene fra havet på! På den måten vil besøket fra Hans Majestet Kong Harald og Hennes Majestet Dronning Sonja blir en opplevelse med god ettersmak for alle, skriver Frøya kommune i en pressemelding.

Saken fortsetter under bildet

"En bit av Frøya" inneholder oppskrifter og historier fra havbruksnæringen. Foto: Hitra-Frøya

Laks på all verdens vis

«En bit av Frøya» skal vise at norsk laks er en fantastisk råvare og byr på oppskrifter både fra fjernt og nært.

- Den kan brukes til så mangt og den kan foredles og brukes i et utall forskjellige varianter. I denne boka presenteres laks på all verdens vis. Boken har fristende oppskrifter og er både en grunnkokebok i tilberedning av laks og en inspirasjonsbok for hjemmekokker. Frøya har tradisjoner, men er utradisjonell. Slik er også oppskriftene du finner i boka. Lokale råvarer og tradisjoner har fått en moderne vri, gjerne på grunn av internasjonale elementer, heter det i beskrivelsen av innholdet.

Annonse