Første tidligrogn fra Aquagen levert til Finnmark

Den første lakserogna i 2015/2016-sesongen ble levert til Laksefjord AS i Finnmark fredag, 16. oktober 2015. Dette er det tidligste rogninnlegget i Aquagens historie og markerer starten på helårsleveranser av lakserogn, skriver selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det ble utført mottakskontroll av rogna ved innleggelsen i klekkeriet og denne viste god kvalitet med en andel ukurant rogn på kun 0,2 prosent. Rognstørrelsen var gjennomsnittlig 5425 rognkorn per liter og dette er stor rogn til å være tidligrogn, melder selskapet i et nyhetsbrev.

Desinfisering og pakking av tidligrogn til Laksefjord AS torsdag, 15. oktober 2015 ved Aquagen Hemne. Foto: Rolf Myklebust

- Oppdrettere i Nord-Norge har vært pådrivere for tilgang til norsk lakserogn året rundt, så det er hyggelig at det er Laksefjord AS i Finnmark som mottar sesongens første rogn, sier Anne Vik Mariussen, kommunikasjonsleder i selskapet. 

Det er resultater fra Aquagens ultralydforskning som har muliggjort rognleveranse allerede i uke 42. Prosjektet utvikler metodikk for rask, presis og skånsom bestemmelse av modningsgrad hos hunnfisk, og gir bedre overvåkning og kontroll på kjønnsmodningen.

Ved å ta i bruk denne nye metodikken, kombinert med landbasert produksjon av stamfisk fra og med rognsesongen 2015/2016, er Aquagen den første norske rognprodusenten som leverer lakserogn året rundt.

- Produksjonen går som planlagt ved alle våre tre anlegg i Hemne, Tingvoll og Steigen. Rekordstore mengder tidligrogn er nå på vei ut til klekkeriene, samtidig som ny stamfisk strykes for å dekke behovene i normal- og seinrognsegmentet, melder Aquagen.

Desinfisering og pakking av tidligrogn til Laksefjord AS torsdag, 15. oktober 2015 ved Aquagen Hemne. 

Desinfisering og pakking av tidligrogn til Laksefjord AS torsdag, 15. oktober 2015 ved AquaGen Hemne. Foto: Rolf Myklebust