Gå til innhold
Annonse
Erik Heim sier til kyst.no at det pågår grunnarbeid på tomten i Fredrikstad. Foto: Erik Heim.
Erik Heim sier til kyst.no at det pågår grunnarbeid på tomten i Fredrikstad. Foto: Erik Heim.

Fredrikstad Seafood har nå fått permanent godkjennelse fra alle fagetatene til å bygge landbasert anlegg for laks på Øra. Daglig leder Erik Heim har ikke tenkt å hvile på laurbærene, og har startet grunnarbeidet på tomten.

Annonse

Tirsdag fikk daglig leder Erik Heim i Fredrikstad Seafood den endelige beskjeden av Mattilsynet, som har gitt grønt lys og godkjent landanlegget for laks i Øraveien i Fredrikstad, melder Fredrikstad Blad.(Krever abonnement), som først omtalte saken.

- Vi har forventet disse avklaringene i lang tid – det har bare tatt tid. Alle sektormyndighetene som godkjente prosjektet i 2015 for FoU konsesjon, har bekreftet godkjenning for ny landbasert konsesjon som vi søkte da Per Sandberg lanserte nye konsesjoner i juni. Det som nå gjenstår er administrativ behandling av disse i Fylkeskommunen for utstedelse av konsesjon som vi forventer om kort tid, sier Erik Heim til kyst.no.

Erik Heim, administrerende direktør i Fredrikstad Seafood AS.
Erik Heim, administrerende direktør i Fredrikstad Seafood AS.

Han opplyser at de forserte byggeprosess i sommer i påvente av endelige myndighetsgodkjenninger.

- Byggearbeidet vil fortsette til neste høst. Deretter starter vi opp produksjon, utdyper han.  

Når det gjelder spørsmål “om selskapet ligger bak skjema” så sier han at det bare er å konstantere at det har tatt over to år å få formalitetene med myndigheter og akseptable rammebetingelser i orden i Norge.

- Det har vært en meget lang reise. Av denne grunn har vi også kommet lenger i våre prosjekter i Danmark, enn i Fredrikstad. I siste runde nå har en av sektormyndighetene brukt to måneder lenger enn de øvrige, noe om også har forsinket oss. Så svaret er at ja vi kunne ha kommet mye lenger nå, men det har ikke vært mulig av pga regelverk og myndighetsprosesser i Norge. Imidlertid vil det nok være enklere for de som kommer etter oss nå som nytt regelverk er på plass, forklarer han.

30 nye jobber

Byggeprosessen vil ta cirka et år, og vil stå ferdig i slutten av 2017. Selskapet regner ca. 30 arbeidsplasser når anlegget er fult utbygget, og anlegget vil sysselsette 16 ansatte i første fase.

- Vi har her et tidsperspektiv på 4-5 år med flere utviklingsfaser. Vi er selvsagt fornøyd med at konsesjonsmesige forhold kommer til avklaring og kan fokusere videre på å utvikle både anlegg og produksjon i Fredrikstad, opplyser Heim.

Selskapet ønsker å ha en årlig produksjon på inntil 2.400 tonn laks, og øke produksjonen etterhvert.

Illustrasjon av det planlagte landanlegget for laks. Foto: Fredrikstad Seafood. 
Illustrasjon av det planlagte landanlegget for laks. Foto: Fredrikstad Seafood. 

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse