Nye, spesialiserte produksjonslinjer under montering i Tyskland. Foto: Steen-Hansen

Får tre millioner i tilskudd til bærekraftig produksjon

Steen-Hansen AS har blitt tildelt 3 millioner kroner i prosjektstøtte fra Innovasjon Norge for å utvikle mer miljøvennlige produksjonsmetoder av notbeskyttelse. 

Publisert Sist oppdatert

Støtten er gitt under Miljøteknologiordningen, en offentlig tilskuddsordning til utvikling, pilot og demonstrasjon av ny miljøteknologi, kommer det frem i en pressemelding. 

Prosjektet har som mål å redusere avfall fra malingsproduksjonen med over 90 %, noe som vil bety om lag 20 færre vogntog og 500 tonn mindre spesialavfall på veiene hvert år. Dette kommer i tillegg til nullutslipp – produksjonslinjer, returordning for emballasje og miljøvennlige produkter som selskapet allerede har utviklet.

- Spesialavfall er utfordrende, både ved håndtering, transport og deponering. Vi i Steen-Hansen har gjennom mange år kjent på disse utfordringene. En nødvendig del av vår verdikjede er avfallshåndtering, og vi innser at dagens løsninger ikke er forenelig med våre mål om å være en foregangsbedrift for miljø og bærekraft. Dette prosjektet vil føre til en betydelig forbedring av vår verdikjede, og er helt i tråd med våre miljømål, sier Stig Fagerlid, fabrikksjef i Steen-Hansen AS.

- Prosjektet har som mål å redusere avfall fra malingsproduksjonen med over 90 %, noe som vil bety om lag 20 færre vogntog og 500 tonn mindre spesialavfall på veiene hvert år, forteller Stig Bjarte Fagerlid, fabrikksjef Steen-Hansen AS. Foto: Steen-Hansen

Om miljøteknologiordningen

Tilskudd fra Miljøteknologiordningen er forbeholdt innovative produkter eller prosesser som løser et miljøproblem. Det er store kostnader forbundet med å teste teknologi i full skala, og muligheten for avkastning på miljøteknologiprosjekter er forbundet med risiko. Gjennom denne ordningen tar det offentlige en del av risikoen for utvikling, bygging og testing av miljøteknologi.

Om Steen-Hansen AS

Steen-Hansen er et globalt selskap som driver med impregnering og coating for havbruk, og tilbyr både kobberreduserte og kobberfrie produkter for notbeskyttelse. Selskapet produserer også spesialiserte malingssystemer for industrien, tekstilbeskyttelse, passiv brannbeskyttelse og overflatebehandling med et særskilt fokus på miljø. All produksjon og produktutvikling skjer på Nesttun utenfor Bergen.