Ny teknologi, endringer i markeder og evolusjon av sykdommer og nye parasitter er noe av bakgrunnen for FHF rapporten. Dette kan gi opphav til et ønske om å redusere risikoen for spredning av parasitter. Ilustrasjonsfoto: Lukkede merder i Brønnøysund. Illustrasjonsfoto: Akva Future AS

FHF med rapport om arealplanlegging i sjø

Arealplanlegging er avgjørende for hvordan sjøarealene langs kysten disponeres og får betydning for havbrukssektoren og sameksistensen mellom havbruk og øvrig virksomhet på sjøen. Nå foreligger en ny rapport som analyserer det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Prosjektet Havbruksforvaltning 2030 er finansiert av FHF, er et samarbeid mellom flere foskningsinstitusjoner, og har Nofima som prosjektleder. Prosjektet har som hovedmål å utrede og analysere relevante alternative forvaltningsmodeller for havbruk, slik at man får en kunnskapsbasert diskusjon om fordeler og ulemper med de ulike modellene. Det skal utarbeides et kunnskapsgrunnlag for ulike realistiske scenarier for forvaltningen av havbruksnæringen og arealer i sjø og analysere konsekvensene av de ulike scenariene for utviklingen av næringen.

Les også: Nytt tankesett på vei inn i kystforvaltningen

Illustrasjon: FHF

I prosjektet vil det leveres en serie med rapporter og analyser, nå foreligger en ny rapport som omhandler mulige endringer i arealplanlegging av sjøområder og mulige betydninger for havbruk.


Rapporten har betydelig interesse for aktører i og utenfor havbrukssektoren, for næringsorganisasjoner og for myndighetene.Du finner rapporten og mer informasjon om prosjektet her.