Gå til innhold
Annonse

Fikk kompressorkontrakt til lukket postsmoltanlegg

Nessco skal levere kompressorsystemer til det lukkede postsmoltanlegget FishGLOBE v5. Foto: Nessco
Nessco skal levere kompressorsystemer til det lukkede postsmoltanlegget FishGLOBE v5. Foto: Nessco

Nessco AS melder i en pressemelding at de har blitt valgt som leverandør av kompressorsystemer til det lukkede postsmoltanlegget FishGLOBE v5.  

Annonse

FishGLOBE V5 er ifølge selskapet et lukket postsmoltanlegg som måler 22 meter i diameter, 19 meter høy, 3 500 kubikkmeter og kan huse 250 tonn fisk. Anlegget har som målsetting å produsere postsmolt opp til en kilo og bruke den lukkede merden til å beskytte fisken i den tidlige fasen i sjøen.  

Nessco skal levere kompressorer, lufttørkere, trykktanker og filtersystemer som skal sørge for opptak av død fisk og ventilstyring. Nessco skal også levere en blåsemaskin som brukes til å tømme globen for fisk og transportere den over til brønnbåt. 

– Vi har energieffektive trykkluftkompressorer. Det har, slik vi forstår det, spilt en avgjørende rolle i valg av leverandør. FishGLOBE-konseptet er utviklet med tanke på å gjøre oppdrettsnæringen mer bærekraftig, lønnsom og med høyere fiskevelferd. Vi er derfor stolte av å være leverandør til dette prosjektet, sier Christian Ness, administrerende direktør i Nessco.  

Nessco skal levere kompressorsystemene som underleverandør til Sandnes-selskapet Icon Systems AS, som har ansvar for prosjektledelse og totalansvar for innkjøp og installasjon av all teknisk utrustning i globen, samt prosjektering og leveranse av kontrollsystem, instrumentering og elektro.  

Selskapet skal levere utstyret til Stathelle i Telemark hvor postsmoltanlegget FishGLOBE V5 bygges av Uponor Infra. 

Setter ut smolt i oktober

Etter at konstruksjonsarbeidet på FishGLOBE V5 er ferdigstilt, skal det slepes til Stavanger hvor teknisk utstyr skal installeres. Deretter blir den slept til Oanes og her skal merden testes før det første fulle utsett av smolt blir gjort i oktober, i sjøen omtrent 100 meter fra land i Lysefjorden.  

Nessco har ikke oppgitt verdien av kontrakten, men understreker at avtalen er viktig for selskapet.  

– I oppdrettsnæringen får man én sjanse til å imponere. Når en aktør skal lansere og demonstrere at et nytt produksjonskonsept for postsmolt fungerer som det skal, må man velge samarbeidspartnere og leverandører som kan tilby kvalitet til konkurransedyktig pris, sier Torbjørn Vindenes, distriktsansvarlig for Hordaland og Rogaland i Nessco.  

Stor bredde

Nessco er totalleverandør av kompressorer, vakuumpumper, blåsemaskiner og tilhørende servicetjenester. Til oppdrettsnæringen leverer selskapet vakuumpumper til produksjon av fiskefôr, kompressorer, vakuumpumper og blåsemaskiner til fôringsanlegg, sidekanalblåsere til settefiskanlegg, vakuum- og kompressorløsninger til produksjonsanlegg for fisk og  kompressorer til bruk ved algebekjempelse. 

Nesscos hovedkontor ligger i Oslo, men selskapet har i tillegg et landsdekkende nettverk av salgs- og serviceavdelinger.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse