Gå til innhold
Annonse
Sagafisk AS er fornøyd med produksjonen om dagen. Foto: Sagafisk AS
Sagafisk AS er fornøyd med produksjonen om dagen. Foto: Sagafisk AS

Kvalitetssjef Maria Sørøy hos Sagafisk AS er fornøyd med fargen på fisken etter fôrbytte.

Annonse

Fisken, som har stått utendørs på gjennomstrømming gjennom hele vinteren, har klart seg meget godt i forhold til vekst og generelle helseparametre. Og da Sagafisk nylig tok ut noen prøver fra fiskegruppen fikk de også se noen gode resultater når det gjelder innfarging. 

-Vi har egentlig ikke vært vant til at settefisken har noen særlig farge i det hele tatt, men denne var dyp rød og veldig fin i fiskekjøttet. Vi produserer fisken litt større nå enn vi har gjort før, men dette har nok absolutt mest med fôret å gjøre, sier hun i en pressemelding.

Etter ønske fra matfiskkunden står fisken nå på SuperSmolt Feed Only og skal overføres til sjø om kort tid. Størrelsen er nå mellom 210 og 350 gram. 

God produksjon

Sagafisk leverer i tillegg smolt til søsterselskapet Nekton Havbruk, som også de har gått over til det samme fôret. Med det ønsker Smøla-oppdretterne å sikre en best mulig fiskehelse og samtidig oppnå et sluttprodukt med en kvalitet som markedet ønsker å betale litt ekstra for.

- Ingenting er bedre enn frisk fisk og fornøyde kunder, sier fôrdirektør Jim Olaisen i Polarfeed.

Sjefen for Norges minste fôrprodusent, med en årlig produksjonskapasitet på 40 000 tonn ved fabrikken i Øksfjord i Finnmark, har travle dager for tiden.

- Vi seiler i god medvind nå, godt hjulpet av kunder som virkelig opplever en stor forskjell ved å bruke fôret vi produserer. Når de også opplever å få en betydelig merpris for fisken sin på grunn av forbedret kvalitet, da vet vi at vi har gjort noe riktig, sier Olaisen.

 

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse