Thomas Faa fra Charles & De ble årets sjømatkokk 2015. Foto: Smak av Kysten.

Fire finalister i "Årets Sjømatkokk 2016"

11. juni braker det løs med Årets Sjømatkokk 2016- en nasjonal kokkekonkurranse, melder Smak av Kysten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Hovedråvarene i årets konkurranse er tørrfisk, sild og øl. Det har vært stor interesse for konkurransen og kokker fra hele landet har sendt inn bidrag. Årets finalister er nå plukket ut basert på innsendte oppskrifter:

Årets finalister:

- Kim André Samnøen, Biologen Akvariet

- Sebastian Schlawicke, Stavanger Fisketorget, Matboden

- Anders Sletten, Hoelstuen Restaurant

- André Larsen, Thon Hotel Lofoten

Konkurransen «Årets Sjømatkokk», som med årene er vunnet av flere av landets aller beste kokker, er en viktig del av satsningen på å inspirere både publikum og bransjen for å øke interessen for, og bruken av sjømat.

Konkurransen gjennomføres årlig i Bergen. Dette er et viktig bidrag for også innen kokkeverdenen å befeste Bergen som landets sjømathovedstad. Det bygger også opp under Bergens deltakelse i Unesco sitt kreative nettverk innen gastronomi. I tillegg til heder og ære mottar vinneren av Årets Sjømatkokk 2016 en sjekk fra Sparebank 1 SR Bank på kr. 15 000,-.

Kjente kokker har vunnet:

I fjor var det Thomas Faa fra Charles & De i Sandnes som vant konkurransen.

”Det å vinne prisen Årets Sjømatkokk har vært en døråpner og gitt flere muligheter. Veldig kjekt å ha dette på CV`en. Dette var virkelig en fin erfaring å ta med seg”, uttaler Thomas Faa som nå jobber for Mondo Restaurant & Bar i Sandnes. Han ønsker årets deltakere lykke til, og anbefaler å bruke tiden godt til alle forberedelser frem mot konkurransen.

Andre tidligere vinnere er blant andre Odd Ivar Jørgensen (NordØst i Trondheim), Kåre André Hjartholm fra Brygga 11 (vant også NM i kokkekunst 2015), Thomas Johansen Borgan (også vunnet NM i kokkekunst), Petter Beyer (også vunnet Linie Award) og Christian A. Pettersen (NM-vinner og nummer to i årets kokk 2015).

Program:

10.00 Oppstart kl. 10.00.

13.30 Første rett serveres dommerne kl. 13.30,

14.45 Siste rett serveres kl. 14.45

15.30 Premieutdelingen

Sted: Festningkaien ved Bergen Kokkenes Mesterlaugs Bergensboden ved konkurranseområdet.