Tormod Steen og Trude Giskås sammen med Øyvind Sandnes. Foto: LYKT foto & film

Oceanize rigger seg for videre vekst

SINTEF henter kompetanse fra Oceanize, som selv satser videre med fire spennende nyansettelser. FoU-prosjektlederne Trude Giskås og Tormod Steen er allerede godt i gang.

Publisert Sist oppdatert

SINTEF har blant annet rekruttert Helene Øyangen Lindberg fra Oceanize, noe daglig leder Øyvind Sandnes er stolt over.

- Det er en fjær i hatten for oss at vi kan rekruttere folk til de største forskningsmiljøene i Norge, og vi er veldig glade på Helenes vegne, forteller Sandnes, som samtidig er  svært godt fornøyd med nyansettelsene.

- Vi hadde mange gode søkere, noe som viser at vi er et attraktivt sted å jobbe. Trude og Tormod skilte seg positivt ut, og bringer til bords den kompetansen vi behøver for å løfte oss opp på et nytt nivå når vi nå øker satsingen vår, forteller Sandnes. 

Prosjektlederne får hovedansvaret for FOU, samt arbeidet med å kommunisere mulighetene som ligger i et stadig mer sirkulert kretsløp av plast. I tillegg har Oceanize ansatt Mari Janne Støle og Geir Emil Westrum på marked. Disse to vil jobbe med opp- og nedstrøms-løsningene, og starter i jobben 1. september.

- Vi har investert ca. 50 millioner på anlegget på Matmortua bare det siste året, så ingen skal være i tvil om at vi mener alvor med vår målsetting om å bli et nasjonalt visningssenter for gjenvinning av plast, sier Sandnes og legger til at flere store investeringer står for tur.

- Vi har ambisjoner om å bli markedsledende på de plastfraksjonene med høyest årsvolum, og som egner seg best til gjenvinning. Hovedfokuset er på havbruksnæringen, de skifter ut store mengder plast hvert år, samtidig som de har vist stor vilje til være med på bærekraftige løsninger for innsamling og gjenvinning.