Illustrasjonsfoto fra en lokalitet i Chile. Foto: Christian Perez/Salmon Expert Chile.

Fish Vet Group satser stort

Hamish Rodger, global MD fra Fish Vet Group, forteller at selskapet har store planer for virksomhet i Chile. Han mener også at den chilenske næringen må ta etter Færøyene og bruke den nåværende biologiske krisen, til å radikalt forandre produksjonsrutiner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rodgers forteller til fishfarmingexpert.com at selv om den chilenske næringen lider med algeoppblomstring i øyeblikket, åpner Fish Vet Group et laboratorie i Chile. Han mener det er lurt å investere i verdens nest største lakseproduserende nasjon.

- Investering i havbruk er alltid en risiko, men det er nok av muligheter i Chile, og folk er villige til å vurdere nye fiskehelseopsjoner, sier han.

Han er tydelig på at chilenerne bør bruke gjeldende biologiske krise til å forbedre næringen, og drar frem Færøyene som et godt eksempel.

- Med hver krise kommer muligheter. Eksempelvis ble det færøyske laksenæringen hardt rammet av ILA i begynnelsen av 2000-tallet, men dette førte til radikale endringer i hvordan selskapene drives og industrien der er kanskje den beste modellen for lakseoppdrett i verden, sier han.

Han mener således at FVGs nye lab kan være en bidragsyter for å bedre fiskehelse-situasjonen.

- Vi tar sikte på å gi hele den chilenske næringen en helhetlig veterinærtjeneste, ikke bare diagnostiske tjenester. Vi vil også tilby helseplaner og strategier for ulike deler av landet.

Den chilenske labben skal operere med ti ansatte, under oppsyn av Javier Moya og Hernan Pizarro.

- Vi er nå i ferd med å søke om tillatelse fra Sernapesca for de to PCR-laboratoriene i Puerto Montt, noe som ville gjøre det mulig for oss å doble antall ansatte, opplyser han.

FVG er også godt på vei til å utvide til andre land i Sør-Amerika.

- Fish Vet Group Brasil åpner i mai et laboratorium i Natal. Den vil i hovedsak konsentrere seg om reker og tilapia produksjon, men med over 60 oppdrettsarter i regionen vi vil være involvert i andre også, sier Rodger.