Storsmolt hos Letsea. Foto: Letsea.

Fishbase Group AS lander storavtale med Letsea AS

Tirsdag 3. November 2020 landet Fishbase Group og Letsea AS en avtale med ramme på inntil 60 millioner for levering av storsmolt til Letsea`s sjølokaliteter i 2021. Avtalen innebærer også opsjon på levering i påfølgende år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi i Letsea har gjort en rekke forøk og ser storsmolt som et betydelig verktøy for  bærekraftig vekst innen havbruk, storsmolten kan være med å bidra til økt kapasitet og bedret fiskevelferd i sjø, sier Kristian Johnsen CEO i Letsea AS

- Storsmolt, settefisk av laks mellom 400 gr – 1000gr, kan korte ned tiden fisken er eksponert for utfordringer i sjø med inntil 8 måneder. Videre kan man ved optimal utsettstrategi kunne utnytte sine lokaliteter bedre og ha lavere investeringskostnader i sjøanlegg, sier leder for Open Water Site Letsea, Tor-Hugo Hestnes.

 - Vi setter stor pris på at Norges største forsøksstasjon innen havbruk velger å benytte oss til en slik vesentlig del av deres produksjon, det gir oss en bekreftelse på at vår innsats verdsettes, meddeler CEO i Fishbase Group AS, Henry M. Thomassen.

Fishbase Group jobber aktivt med ekspansjon av sin landbaserte havbrukspark og benytter både RAS( Resirkulering)- og Flowthru-teknologi for optimalt å kunne tilpasse sine kunders behov. Selskapet har etablert seg til å bli en betydelig bidragsyter for landbasert produksjon med veletablert kompetanse på fagfeltet. Eierne av selskapet er Kapnord Fond 49,45%, Green Farming AS 31,58%, Ecomarin AS 13,85% og Tanik AS 5,12%.