Gå til innhold
Annonse
Fra venstre: Paulius Jankus, RAS-tekniker hos Fishbase Group og David Owen, grunnlegger av Blue Unit. Foto: Blue Unit
Fra venstre: Paulius Jankus, RAS-tekniker hos Fishbase Group og David Owen, grunnlegger av Blue Unit. Foto: Blue Unit

Fishbase Group, Sandnessjøen, utvider evnen til å overvåke vannkvaliteten ved å velge Blue Unit, et dansk selskap som tilbyr en ny teknologi for måling av vannkvalitet. 23 oppdrettsanlegg bruker denne teknologien over hele verden, og Norge er det største markedet.

Annonse

Å kjenne til vannkvaliteten er et av de viktigste elementene i å drive et vellykket landbasert oppdrettsanlegg. Imidlertid er oppdrettsanlegg avhengig av utstyr som måler og viser data om vannkvalitet. Blue Unit tilbyr ifølge seg selv det mest treffsikre vannmålingssystemet i sanntid i dag.

Det skiller seg fra andre systemer ved å måle vannet i et sentralisert sensorkabinett som ligger utenfor merden. Det gir sikrere data fordi flere sensorer plassert i forskjellige tanker kan resultere i varierende og dermed usikre data.

- Vi selger ikke bare en smart dings til kunden, og så er vi ut døren. Målet vårt er å samarbeide med kunden over tid og hjelpe dem i det de allerede er gode på. Vi hjelper dem med å vite kvaliteten på vannet så nøyaktig og tidlig som mulig, sier David Owen, grunnleggeren av Blue Unit.

Blue Units målestasjon blir levert sammen med en abonnementsbasert tjeneste, der selskapet gir forslag som forbedrer vannkvaliteten. Dette samarbeidet hjelper de ansatte på oppdrettsanlegget og skaper et mer stabilt vannmiljø for fisken. Dette oppnår økt fiskevekst og lokaliteten unngår dannelse av giftstoffer i vannet for å sette fisken i fare.

Ifølge David Owen resulterer bedre vannkvalitet i bedre velferd, ytelse og overskudd. Dette betyr større fisk, bedre fôropptak, mindre stress, tidligere advarsler om problemer og til slutt lavere kostnader.

- Som et innovativt oppdrettsanlegg leter vi alltid etter nye måter å forbedre ytelsen på. Blue Unit lever opp til våre høye standarder for måling av vannkvalitet, og er derfor et opplagt valg for oss, sier Henry Thomassen, direktør i Fishbase Group.

Selskapet Blue Unit ble grunnlagt i 2009 av biolog David Owen som et konsulentselskap som spesialiserer seg på måling av vannkvalitet for landbaserte oppdrettsanlegg. David Owen har jobbet med oppdrettsanlegg i 25 år, og selv om Blue Unit er et nyere og nyskapende selskap, har det sine røtter i en praktisk oppdretts-tradisjon.

Har du en sak du
vil tipse oss om?

Annonse