Karl Ove Reinsnes

Fishguard etablerer seg på Island

Fishguard har sikret seg viktige kontrakter i den raskt voksende havbruksnæringen på Island, og er i gang med rekrutteringen til sitt kommende kontor i Reykjavik.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Selskapet som tilbyr fiskehelse- og miljøtjenester til oppdrettsnæringen i Norge og Skottland skriver i en pressemelding at de i en forbindelse nå søker etter kvalifisert fiskehelsepersonell.

-Vi er i første omgang ute etter en veterinær og en fiskehelsebiolog. Så her er det mulighet til et lite eventyr for noen som kan tenke seg å flytte til en ganske så eksotisk plass. I tillegg er det jo veldig spennende å få være med på oppbyggingen av havbruksnæringen på Island. Potensialet er stort og ting skjer fort på Island nå, sier daglig leder i Fishguard, Karl Ove Reinsnes i meldingen.

Et av selskapene som nå satser sterkt på Island er Laxar, som har Måsøval Fiskeoppdrett som sin hovedeier. Selskapet planlegger å bygge opp fasiliteter for produksjon av 25.000 tonn laks i fjordene på Øst-Island. Første steg vil bli etablering av en lokalitet i Reydarfjördur med kapasitet på 6000 tonn. Denne settes i produksjon våren 2018, og Fishguard er valgt som selskapets leverandør av fiskehelsetjenester.

Fjordene på Øst-Island er ansett for å være svært godt egnet for havbruk, med gode vekstrater, lite lus og sykdom.

Mens rekrutteringsprosessen pågår følger Fishguards norske fiskehelsestab opp kundeforholdene på Island. I løpet av de tre første månedene av 2018 skal kontoret i Reykjavik være etablert.