2013 FHL årsmøte

Fiskerikonferanse i juni

Årets Midt-Norske Fiskerikonferanse arrangeres i Kristiansund fra den 3-4. juni. Fikseriministeren og representanter fra Lerøy, Norges Forskningsråd og SINTEF er blant gjestene.

Publisert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Norges Råfisklag, Nordmøre Fiskebåt, Kristiansund Kommune og Møreforsking Marin inviterer til Midt-Norsk Fiskerikonferanse i Kristiansund 3.-4. juni. Årets konferanse, den 16. i rekken, byr på to innholdsrike dager, og programmet i år er spekket med interessante innledere.

Lisbeth Berg-Hansen. Foto: Kyst.no

- Vi er glade for at vi igjen får muligheten til å ta imot Fiskeri- og kystminister, Lisbeth Berg-Hansen ved Midt-Norsk Fiskerikonferanse. Ministeren har funnet tid til å komme til Kristiansund for å fortelle oss noe om departementets målsettinger, skriver Norges Råfisklag i en pressemelding.

Konferansen skal ta opp ulike tema som norsk fiskerinæring jobber med for å oppnå målsettingen om at Norge skal være verdens fremste sjømatnasjon. Fremtidsvisjoner og strategier for FoU arbeidet knyttet til sjømatnæringa vil bli grundig belyst av spesialrådgiver Lars Horn, i Norges Forskningsråd, forsker Hanne Digre i SINTEF, og ikke minst gjennom analyser fra daglig leder i Kontali Analyse AS, Ragnar Nystøyl.

For å avrunde dag 1, stiller Fiskeri- og kystminister Berg-Hansen i paneldebatten for å diskutere hva sjømatnæringen gjør for å skape innhold i politiske målsettinger? I panelet vil også adm.dir Trygve Myrvang i Råfisklaget, adm.dir Otto Gregussen i Sildesalgslaget, styreleder Gunnar Domstein i FHL og generalsekretær Jan Skjærvø i Fiskarlaget stille opp.

- Midt-Norsk Fiskerikonferanse legger stor vekt på det sosiale og relasjonsskapende. Derfor er vi glade for at vi igjen kan ha Frode Alnæs tilstede for å underholde forsamlingen under kveldens middag. Johan Øiestad, alias Nils Arne Eggen, Åge Hareide, Kong Harald, Ari Behn etc vil guide oss gjennom det sosiale arrangementet som toastmaster, skriver Råfisklaget i pressemeldingen.

For å finne mer om konferansen kan man besøke hjemmesidene til Norges Råfisklag, Møreforsking Marin, Norges Fiskarlag, Møre og Romsdal Fiskarlag, Kristiansund Kommune og Møre & Romsdal Fylkeskommune.

For å melde seg på kan man gå til nettsiden http://pamelding.rafisklaget.no